Ezine.bg»Избрани Колекции»Лозови Сърми в Гърне
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

2

Готовите лозови сарми се нареждат в гърнето.
Посоляват се. Нарежда се втори ред лозови сарми с ориз. Посолява се. Сипва се вода....

2

Овкусяваме брашното за овалване със сол, черен и червен пипер и овалваме парчетата месо. Сгорещяваме част от олиото и в него запечатваме месото....

Загрейте соса, който е в гърнето, на умерен огън и добавете от маслото, за да го сгъстите....

Джоланът се обезкостява, месото се нарязва на парчета и се посолява. Отстраненият кокал заедно с месото се слага на дъното на глинения съд /гювеч/...

Когато пещта е готова, вадим всички въглени от нея, поставяме гърнето и покриваме стените на гърнето. Така оставяме 2-3 часа....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 4
51
42
30
21
10
Дай твоята оценка: