Ezine.bg»Избрани Колекции»Лютеница с Патладжани
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

1

1

1

Добавяме изпечените, обелени и смлени чушки и патладжани. Накрая слагаме солта и олиото....

Патладжаните се измиват и се изпичат върху котлон, във фурна или в електрическа тенджера....

Патладжаните се осоляват и се слагат в гевгир да се отцеждат около 1 час.
Чесънът и лютата чушка се запържват около 2 мин....

Обелете патладжаните и ги нарежете на кубчета. Посолете ги и ги оставете да си пуснат горчивия сок....

Овалвайте патладжаните в брашно и ги изпържете.
Загрейте в тенджерка малко мазнина и запържете скълцания чесън....

Загрейте олиото, топвайте патладжаните в панировката и ги изпържете. Сервирайте със соса....

Опечете патладжаните на скара или във фурната, докато поомекнат. Обелете ги и ги оставете да се отцедят....

На среден огън се пържат патладжаните 7 минути при непрекъснато бъркане. Добавя се чесънът и се пържи още 2 минути....
Рейтинг
4.8
Общо гласували: 4
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: