Ezine.bg»Избрани Колекции»Приготвяне на Пуйка
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Загрейте мазнината и сложете вътре лука, гъбите нарязани на филийки, ябълките - на кубчета и накъсаното пуешко месо да се задушават на умерен огън...

Пуйката се измива, подсушава и се натрива отвън и отвътре с черния пипер и солта....

Докато пуйката се пече сварете боба до готовност. Отцедете и сложете при запечената пуйка. Добавете доматеното пюре и ситно нарязания морков....

Пуйката се измива и с помощта на спринцовка се пробива на няколко места, и в месото се инжектира маринатата....

Намаслената и осолена пуйка се пълни с 3 ч. ч. трохи от стар хляб, 100г стафиди, черен пипер и 100 гр. орехи....

Костите и тъмното месо на пуйката се варят 40 мин. с наситнени моркови, лук, целина, магданоз, черен пипер, бахар, задушени печурки, сол и бяло вино...

1

Пуйката, нарязана на порции се реди в тавичка с наситнено кисело зеле. Ръси се с червен и черен пипер и кубчета сланина....

Пуйката се пълни със смес от 5 кисели ябълки, нарязани на парченца, 200гр. стафиди, сол, черен пипер и филия напоен с мляко хляб....

Пуйката се ръси с черен пипер и сол , пече се 20 мин. с олиото в силна фурна и 40 мин съвсем тихо....
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: