Ezine.bg»Избрани Колекции»Риба Лаврак
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Сваряваме рибата в подсолена вода заедно с нарязания лук и моркови и оставяме да изстине във водата, след което поставяме в чиния и заливаме с майонезата...

Печете рибата около 20 минути, отвийте и увеличете градусите на 220. Печете още 10-тина минути.
Печеният лаврак с гарнитура е готов....

Почистения лаврак натъркайте с подправки отвън и отвътре.
В корема му сложете резени лимон, стръкчета розмарин....

Лавракът и ципурата се почистват, измиват и осоляват за 1 час. След това се измиват....

В средата поставете рибата.
Полейте лаврака с бяло вино и зехтин. Отново овкусете с черен пипер и зехтин. Завийте тавата с фолио....

Изсипваме соса върху рибата и върху него слагаме рендосания кашкавал.
Печем в предварително загрята фурна на 175 градуса до зачервяване....

Лавракът се почиства внимателно на течаща вода. Подсушава се и се нарязва на парчета....

Отгоре подреждаме рибата, нарязана на парчета или оставена цяла.
Покриваме с алуминиево фолио и печем 30 минути....
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 9
54
42
31
22
10
Дай твоята оценка: