Ezine.bg»Избрани Колекции»Тиха Ферментация на Вино
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Юлиан Вергов и Йоана Буковска в тиха война
Колегите Юлиан Вергов и Йоана Буковска водят тиха война. Оказва се, че актрисата е бясна, че Вергов получава по-висок хонорар от нея.
Вергов трябваше...
Има ли тиха война между Йорданка Христова и Люси Дяковска
Със сигурност „Като две капки вода“ е позитивно предаване, но един сюжет, подходящ за сапунен сериал, прозира в шоуто този сезон. Главните героини...
Дюлево вино
Оставете дюлите, захарта и водата да престоят 40 дни в тенджера с една пръчица (сламка) за издишване.
Налейте виното в бутилки или дамаджана, запушете...
Топло вино
Сипете виното в тенджера. Лимонът и портокалът се разрязват на едри парчета и се прибавят към него.
Добавете подправките и около 100 г захар....
Ябълково виноСлед ферментацията се получава вино с 11 градуса алкохолно съдържание.
След края на ферментацията виното се бутилира....
4
Ягодово вино
Измиваме ягодите и внимателно и почистваме. Изсипваме ги на дъното на дълбока кана, покриваме ги със захарта. Оставяме за 30 минути в хладилник....
Греяно вино
Червеното вино се загрява със захарта, канелата, кората на лимона и лимоновия сок.
Прецежда се и се сервира с резен лимон....
Шипково вино
Измивам хубаво шипките и ги подсушавам добре. Слагам ги в плик, който завивам с кърпа.
Приготвям си дървен чук и начуквам добре шипките, друг...
Вино от тинтява
Накиснете корените тинтява във виното в продължение на 15 дни.
Пийте по ½ винена чаша 30 мин. преди ядене от приготвеното домашно вино....
Червено греяно виноВ чайник се налива виното, прибавят се захарта, карамфилът канелата и лимоновата кора.
Нагрява се силно....
1
Вино с коняк
В чайник или тенджера се налива водата, сипва се захарта и се нагрява до завиране. Ври около 10 минути, като се отстранява пяната.
Прибавя се жълтата...
Тиква с вино
Предварително се загрява фурната на 200 градуса. Тавата се постила с восъчна хартия, покрива се с приготвената вече тиква и се поръсва със зехтин....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 9
50
47
31
21
10
Дай твоята оценка: