Ezine.bg»Избрани Колекции»Яхния от Лобода
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Лободата /лападът/ попарваме във вряла вода. Отцеждаме и нарязваме на ситно. В тиган с олио запържваме лукът настърган и лободата....

Например боб със спанак, боб яхния с лапад или бобена яхния с киселец (киселеца в по-малко количество) също са вкусни идеи.....

Накиснете спанака и лободата за 30 минути в студена вода с 1 с.л. оцет....

Задушете в олиото до омекване измитите и нарязани лобода, пресен лук, магданоз и копър....

Великденската баница с лапад, спанак и лобода е много вкусна.
Добър апетит!...

Преди поднасяне може да напръскате рибната яхния с лимонов сок и да поръсите със ситно нарязан магданоз или други зелени подправки по избор....

Лукът се нарязва на ситно и след това се задушава. Към него добавяте по-меките домати. След това ги пасирате заедно нарязан магданоз и листа от целина...

Пилето се изчиства, измива и се нарязва на парчета. Пържи се в маслото.
Към изпърженото месо се слагат нарязаният лук на филии и сол. Когато се...

Ястието се задушава още 10 минути.
1 с.л. брашно се размива с малко хладка вода и се прибавя към яхнията....
Рейтинг
4
Общо гласували: 4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: