Ezine.bg»Избрани Колекции»Пиперена Яхния
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пиперена манджаОвкусете пиперената манджа със сол, черен пипер, червен пипер и малко чубрица.
Оставете да ври, докато сосът леко се сгъсти....
1
Яхния с кюфтенцаОмесете каймата с наситнения лук, магданоз, чубрица и малко сол.
Оформете малки овални кюфтенца и ги запържете до полуготовност в загрята мазнина...
1
Яхния с гъби
Оставете яхнията с гъби да се вари 3-4 минути, като бъркате непрекъснато, за да не се пресекат яйцата....
Яхния с нахутНахутът се накисва във вода от предната вечер. Сварява се на следващия ден, докато омекне, след което се отцежда и се оставя настрана. В останалата...
2
Яхния с лапад
Почистете и накълцайте лапада. Разтопете маслото в тенджера, сложете лапада, след това киселото мляко, водата, яйцата и 3 равни лъжици брашно....
Яхния с луканка
Яхнията доваряваме на слаб огън. Подправяме със
захарта и я сваляме от печката.
Добър апетит!...
Яхния с кюфтетаГотовата яхния се сгъстява с размито в малко вода брашно и след 30 сек. се отнема от котлона....
5
Яхния с яребици
Сложете яребиците в дълбок съд и ги залейте със сайдера. Оставете ги на хладно за 24 часа, за да се мариноват.
Извадете яребиците, отцедете ги...
Яхния с патладжани
Нарежете месото на парчета и го сварете с малко вода. Малко преди да е готово, отстранете от огъня и посолете.
Отделно нарежете патладжаните,...
Пиперена манджа със сирене
Патладжаните обелете, нарежете на парчета и осолете, за да се отцедят от горчивината. След това ги изплакнете и оставете да се отцедят.
Загрейте...
Котлети с пиперена коричка
Две от главите червен лук се нарязват на ситно. Магданозът се накълцва. Месото се наръсва със сол и пипер, овалва се в 2 с.л. брашно.
Котлетите...
Зеленчукова яхния с кюфтенца
Тази вкусна яхни с кюфтета е всичко, което ви трябва днес!
Зеленчукова яхния с кюфтенца - за обяд, и за вечеря все е вкусна!...
Рейтинг
4
Общо гласували: 10
54
43
32
21
10
Дай твоята оценка: