Вкусните картофчета от край време присъстват на нашата трапеза - дали като вкусно картофено пюре, дали като пържени картофки, дали като чипс или като печени картофки - винаги стават вкусни и засищащи. За да бъдат още по-апетитни обаче, е нужно да ги овкусяваме с подходящите за тях подправки, които още повече ще подчертаят невероятния им вкус. А ето и кои са те:
Картофки с копър
Слагаме копъра на едно от първите места и ще ви кажем защо. Той е една от най-подходящата подправка за картофи. С негова помощ картофките соте и вкусната грахова яхния с картофи стават още по-вкусни и ароматни;
Самардала на картофите
Самардалата е много интересна подправка и рядко се използва като овкусител на картофите. Подходяща е овкусяването на картофи, приготвени по всякакъв начин;
Магданозени картофи
Магданозът също е много подходяща подправка за вкусните картофи. Важно е обаче да се знае, че магданозът се слага, когато картофите са вече сготвени. С негова помощ можете да овкусите картофени кюфтета, картофено пюре или картофена яхния;
Картофи с розмарин
Розмарина и чесъна са идеални за овкусяване на пресни картофки. Може да добавите чесън, когато сотирате картофите, заедно с малко копър. А розмарин, в комбинация с чесън е идеален, когато печете пресни картофи на фурна. Ще им придадете изключителен вкус и аромат;
Картофи с черен пипер
Черният пипер е добър за овкусяване на супа от картофи и гювеч. За супата можете да използвате смлян черен пипер, а за гювеча е подходящ черният пипер, който е на зърна;
Картофи с чубрица
Чубрицата е идеална подправка за картофена яхния, за печени картофи, за кюфтета и изобщо за почти всяко ястие с картофи. Всичко е въпрос на вкус.
Вече знаете какви подправки са подходящи за картофи. Сега остава само да си ги приготвите.