Пържолите са сред най-често приготвяното ястие, срещано на нашата трапеза. А знаем ли как да ги овкусяваме правилно? На вашето внимание ще представим няколко начина за овкусяване на пържолите.
Първият начин да си приготвите вкусни пържоли, ако ще ги правите на грил тиган, е да ги начукате добре, за да станат тънки. След това се намазват с малко олио и се овкусяват със сол и черен пипер. Този начин за приготвяне е най-добър за пържоли на скара или грил тиган;
Вторият начин е да си направите марината, в която влиза сок от кисели краставички, лук, който е много ситно нарязан и няколко скилидки чесън. След това пържолите се оставят да се мариноват в така приготвената марината за няколко часа, след което се вадят от маринатата и се поръсват със сол и пипер. Този начин на овкусяване на пържолите също е подходящ за скара и грил тиган.
Следващият начин за направата на вкусни пържоли е да ги начукате с чук и да ги овкусите със сол и пипер. В купа се смесват горчица, олио, счукан чесън, майонеза, доматено пюре или кетчуп. След това с тази смес се мажат пържолите от двете им страни и се пекат в във фурната с малко бира или вода.
Другият вариант е да сложите пържолите в гювеч, като преди това сте ги овкусили със сол и пипер. Може да сложите бахар, 2 скилидки чесън, който е необелен, и 2 дафинови листа. Заливат се с 300 мл бира и се готвят до готовност.
Може да намажете пилешки пържоли с разтопено масло, червен пипер, сол и черен пипер. След това се слагат в гювеч и се доливат с вода. След като са почти готови и течността е изпарена, се прави смес от заквасена сметана и кисело мляко, с които се заливат. Накрая се добавя розмарин;
Ако искате вашите пържолки да са по-лютиви, можете да използвате като марината сока от буркан люти чушлета, но като след като накиснете пържолите в него за час, е добре да подсушите месото, за да не станат пържолите много пикантни. След това се овкусяват със сол и пипер и можете да ги сготвите както във фурната, така и да ги изпечете на скара. Ако ще ги печете във фурната, можете да добавите малко вода или бира.