ezine.bg»Съвети»Могат ли и как се боядисват екстеншъни?

Могат ли и как се боядисват екстеншъни?

Могат ли и как се боядисват екстеншъни?

Екстеншъните представляват допълнително поставени удължители на косата. Те се оказват перфектното решение за дамите, които мечтаят за дълга и гъста коса. Екстеншъните могат да бъдат направени от изкуствена или от естествена коса.

Качествените екстеншъни са тези от естествена коса. Останалите видове, които съдържат и минимален процент синтетика, не се препоръчват от специалисти в областта. Това е така, защото те се различават видимо от естествената коса и се забелязват лесно.

Боядисването на удълженията за коса са напълно възможни само ако те са от 100% истинска коса. Процедурата за боядисването им включва първоначално обезцветяване и след това нанасяне на желания цвят. Обикновено този процес се нарича осмоза и представлява извличане на естествения цветови сегмент без да се уврежда здравината на космите.

Съветваме ви да не изпробвате да изсветлите своите екстеншъни в домашни условия. Препоръчително е тази процедура да се изпълни от квалифициран специалист, за да не се увреди косата.

Екстеншъните от естествена коса могат да се боядисат в по-светли или по-тъмни тонове, но разликата от натуралния им цвят не трябва да бъде повече от 2-3 тона. За резки промени от светло към тъмно ви препоръчваме да третирате първоначално вашата коса и след това да подберете удължения във вашия нов цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати