Кои билки помагат за премахването на брадавици?

Кои билки помагат за премахването на брадавици?

Брадавиците са неприятни кожни образувания, чиято поява се свързва с човешкия папилома вирус. В някои случаи те се разпространяват бързо, а след премахване се появяват отново. В съвременния свят брадавици се отстраняват с лазер, течен азот и посредством най-различни мазила, които могат да бъдат открити в аптеките. В миналото обаче брадавиците са се отстранявали с помощта на билки.

Според народните лечители изключително ефикасно за премахването на брадавиците е глухарчето. Откъснете стеблото на свежо растение и с отделилия се бял сок намажете брадавицата. Повтаряйте до изчезването на кожното образувание.

До благотворен ефект води и употребата на билката змийско мляко. Стръковете на растението се смачкват и полученият сок се нанася върху проблемната кожа. Мажете участъците два пъти на ден. Прилагайте това средство в следващите няколко дни до премахването на брадавицата.

За отстраняване на брадавици можете да си послужите още с масло от чаено дърво, лавандула, лимон и чесън. Капнете по една капка от всеки екстракт върху памучето на клечка за ухо. След това внимателно нанесете полученото сборно масло върху брадавиците. Прилагайте маслото два пъти дневно, като се стараете да не докосвате брадавиците с ръка. Ако това все пак се случи, измийте веднага ръцете си с антибактериален сапун.

Когато прилагате някое от посочените билки, следете как кожните образувания реагират на метода. В случай че не настъпи желаното подобрение, потърсете дерматолог.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати