Кои хранителни добавки помагат при астматични пристъпи?

Кои хранителни добавки помагат при астматични пристъпи?
Снимка: ezine.bg
24.11.2015

Астмата е широко разпространено хронично заболяване, което задължително трябва да се наблюдава от лекар. Характерни за него за симптоми като задух, кашляне, хрипове, стягане в гърдите. Симптомите се появяват при физическо натоварване.

Наблюдават се още рано сутринта или през вечерните часове. При някои пациенти симптомите се проявяват рядко и не са чак толкова изразени. При други обаче пристъпите са силни и се налага да бъдат открити методи за тяхното туширане.

Смята се, че приемането на определени хранителни добавки, може да подейства благотворно на хората, страдащи от астма. Като такава е посочен магнезият. Причината е, че той подсилва дихателните пътища.

Друг полезен компонент са и омега-3 мастните киселини. Те атакуват веществата, отговорни за възпалението на бронхиалната лигавица. Попитайте вашия лекуващ лекар за дозата, която бихте могли да приемате, за да подобрите състоянието си.

Според някои учени веществата, които се съдържат в чесъна също действат облекчаващо. Ако не понасяте острата миризма на чесъна, просто приемайте хранителни добавки, с чеснов екстракт.

Сред подходящите хранителни добавки са и тези, съдържащи гинко билоба. Ако не можете да откриете билката под формата на капсули, потърсете я в сушено състояние. Други растения със същия ефект са още глухарчето, босилекът, белият оман, лавандулата, белият равнец, слезът.

Рейтинг

3
Общо 3 гласували
5 0
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари