ezine.bg»Съвети»Как да разширим тесни обувки?

Как да разширим тесни обувки?

Как да разширим тесни обувки?

Въпросът как да разширите обувки е уместен, ако сте закупили чифт, който е стегнат или обувките стават твърди и неудобни след съхранение. Преди да обсъдите начини за разтягане на тесен чифт обувки или ботуши, трябва да знаете следното:

- най-добрият резултат е възможен при продукти от естествена кожа;

- текстилът и изкуствената кожа могат да загубят формата и цвета си;

- най-добрият начин за разтягане е използването на специални инструменти;

- повреда на продуктите в резултат на разтягане не се покрива от гаранцията.

За разширяване на обувки у дома има три варианта:

Температурен ефект. Включва отопление или охлаждане. Проблемната зона може да се нагрее със сешоар, докато кожата омекне, след което да се обуе с дебел чорап и да се носи до пълно охлаждане. Тесните обувки могат да бъдат "замразени" - сипете вода в здрав найлонов плик, поставете го в обувката и я поставете във фризера. Водата се разширява, докато замръзва и разтяга кожата. След размразяване също се препоръчва известно време да носите обувките с чорапи у дома.

Работа с течности. Можете да използвате обикновена вода, спирт или течности, съдържащи алкохол (водка, одеколон), оцет. Можете да разширите нов чифт обувки, като го намокрите добре със спирт или вода отвътре и го обуете с чорап, докато изсъхне напълно.

Можете бързо да разтегнете обувките, ако ги потопите във вряща вода и след това също ги обуете с чорап на крака си, докато изсъхнат. Бюджетен и ефективен начин е да ходите под дъжда - ако планирате да ходите много при лошо време - носете чифт, който е стегнат.

Механично разтягане. Това включва разтягане на кожата с тампони или вестници. Ако обувките са тесни на определено място, можете леко да разширите точно това място с ръце, след като сте го намокрили добре със спирт. Или обработете вътрешността на продукта с вода или спирт и го напълнете плътно с вестници. Вестникът може да се намокри. Оставете докато изсъхне напълно. Повторете, ако е необходимо. Ако трябва внимателно да разширите нов чифт, това е най-безопасният начин.

Ако закупеният чифт е критично малък, по-добре е да го върнете в магазина. Също така препоръчваме да използвате услугите на професионални обущари, ако продуктът е скъп или има сложно шиене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати