Как да вдигнем ниско кръвно?

Как да вдигнем ниско кръвно?

Ниското кръвно налягане, т.нар. хипотония, не е животозастрашаващо състояние, но страдащите от него изпитват не по-малко страдания от онези, които се оплакват от високо кръвно налягане.

Ако често страдате от главоболие, имате студени крайници, мъчи ви сънливост и страдате от липса на апетит, то има вероятност вашето кръвно налягане да е ниско. Още при първите сиптоми на ниско кръвно налягане трябва да вземете мерки да повишите налягането си.

Един от най-бързите начини за повишаване на ниското кръвно налягане е консумацията на повече течности. Препоръчва се да пиете в големи количества вода, айрян със сол. Може да консумирате още чаша ароматно кафе, горещ шоколад или дори кола, които ще ви подействат хем ободряващо, хем ще повишат кръвното ви налягане.

Може да се опитате да повишите кръвното си с стафиди, накиснати за една нощ във вода, като на сутринта изпиете и водата, в която са престояли стафидите.

Други изпитани начини за повишаване на кръвното налягане са да включите в диетата си прясно изцедени сокове от моркови и червено цвекло. Може да се опитате да повишите кръвното и розмарин и женско биле. Изключително ефикасен е пресния босилек, който трябва да се приема сутрин на гладно, като директно се сдъвква или се добавя в различни фрешове.

Ако никой от предложените дотук методи не проработи и продължавате да се измъчвате от симптоми на ниско кръвно налягане, е добре да потърсите компетентна лекарска помощ. Ниското кръвно налягане може да бъде лекувано и с помощта на медикаменти, които обаче трябва задължително да ви бъдат предписани от лекар.

Съветът има информативен характер и не замества консултацията с лекар!

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати