Ezine.bg»Съвети»Как се слага детско столче за кола?

Как се слага детско столче за кола?

Как се слага детско столче за кола?

Сигурността на малките деца по време на пътуване е съществен приоритет за всеки родител. Детското столче е специално проектиран аксесоар за гарантиране на висока степен на защита при превозване на малки деца в автомобил.

Детските столчета са предназначени да предоставят оптимална защита при аварии или спиране на автомобила. Добре инсталираното детско столче може да предотврати наранявания, предизвикани от нестабилност или неправилно поставени предмети в автомобила по време на пътни инциденти. Правилната му употреба е от съществено значение за осигуряване на максимална безопасност на децата.

Ето как се слага детското столче за кола:

Детското столче трябва да бъде поставено на задната седалка на автомобила. Ако задната седалка не предлага подходящи условия, използвайте предната седалка, но деактивирайте въздушната възглавница, ако има такава.

Ако столчето е за новородено или малко дете, насочете го в обратна посока (с лицето на детето към задната част на колата). Това осигурява по-голяма безопасност при фронтални сблъсъци.

Наклонът и позицията на детското столче също са от значение, затова винаги следвайте указанията на производителя за правилна настройка.

При поставяне на детското столче винаги трябва да осигурявате защита с колани. За целта използвайте предоставените колани и закрепващи системи.

Те трябва да бъдат стегнати, за да се гарантира добро обезопасяване.

Преди да тръгнете, проверете дали детското столче е здраво закрепено и стабилно.

Друг важен съвет е да проверявате регулярно стабилността и правилната инсталация на детското столче особено преди по-дълго пътуване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати