ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето
Отглеждане на детето

Отглеждане на Детето

Отглеждането на детето от А до Я. Как да отглеждаме и възпитаваме правилно нашите деца.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Осиновяване на по-голямо дете - какво трябва да знаемОсиновяване на по-голямо дете - какво трябва да знаемОсиновяването е едно от най-благородните деяния, които човек може да направи. В повечето случаи обаче хората, решили да дадат възможност на дете да живее нормален живот, искат малко дете. Какво трябва да знаем за осиновяването на голямо дете?
Най-полезните първи храни за бебетоНай-полезните първи храни за бебетоПървите дни и месеци са едни от най-важните в живота на децата, като тогава те започват да се адаптират към новия свят около тях и да го опознават. Най-полезните първи храни за бебето:
За християнската традиция днес е Денят на бащатаЗа християнската традиция днес е Денят на бащатаНа 26 декември православната църква почита паметта на праведен Йосиф, който е отгледал Исус Христос като свой син. По този повод днешния ден се отбелязва и като Деня на бащата.
Кога прохождат децата?Кога прохождат децата?Първите стъпки на бебето са запомнящо се събитие и важен етап в живота на цялото семейство. Кога прохождат децата?
Кога проговарят децата?Кога проговарят децата?Всички ние си мечтаем един ден да имаме крепко семейство и в къщата ни да звъни детски смях. А кога проговарят децата и какво трябва да знаем? Вижте повече:
С много деца старостта при жените идва по-бързоС много деца старостта при жените идва по-бързоМногото деца са радост в дома, но заедно с това те неусетно крадат от младостта на майките. Раждането и отглеждането на многобройна челяд, както и обслужване на нуждите на много хора са предпоставки жената да се почувства по-стара.
Медитация за деца - техника с камъчетаМедитация за деца - техника с камъчетаЧесто родители се оплакват от това, че децата им не са достатъчно съсредоточени, щастливи или спокойни. Ако и вие имате този проблем, тогава можете да опитате медитацията за деца с камъчета.
Никога не казвайте тези грешни фрази на децата си!Никога не казвайте тези грешни фрази на децата си!
09 Окт.
Анабел
Някои родителски фрази за грешни. Кои фрази не бива да казвате на детето си, ако искате то да е психически нестабилно.
Урок за родители: как да помогнем на дете със слаб успех в училищеУрок за родители: как да помогнем на дете със слаб успех в училищеАко забележите, че детето ви започва да изостава във възприемането на учебния материал, тогава е важно на първо място да не игнорирате проблема. Как да помогнем на дете със слаб успех в училище?
Етапи в емоционалното развитие на дететоЕтапи в емоционалното развитие на дететоПо-голямата част от емоционалното развитие на човек се случва по време на детството и през пубертета. Ето какво е характерно за различните етапи в емоционалното развитие на детето.