Ezine.bg»Съвети»Какви чайове се пият при диария?

Какви чайове се пият при диария?

Какви чайове се пият при диария?

Диарията е не само неприятна, но и опасна. Тя може да доведе до обезводняване и да наруши баланса на електролити в организма. Трябват ни спешни мерки, за да се избавим от стомашното разстройство. А какво по-лесно за набавяне и безопасно за употреба от един хубав и ефикасен чай против диария?

Ето няколко чая, които ще спрат стомашния дискомфорт и ще преборят симптомите на диария.

Чай от дренки при диария

Това е най-добрият чай срещу диария. Макар че в повечето случаи сме свикнали да свързваме дренките с приготвянето на компот, те всъщност са чудесен плод, който може да се изсуши и да се ползва за приготвянето на чай в случай на нужда. Запарват се няколко плодчета или се варят десетина минути и имате идеален чай срещу разстройство.

Чай от лайка за облекчаване на разстройство

Неговото предимство е, че лекува възпалението на стомашната лигавица и червата. Той няма да спре разстройството, но ще излекува първопричината за него. Добре е да комбинирате чая от лайка с друг чай срещу диария.

Чай от камшик срещу диария

Тази не особено популярна билка се нарича още агримония. Тя също е отлично средство за спиране на диарията. Запарка от билката, приготвена според препоръките на опаковката на чая, може да спре почти веднага стомашното разстройство.

Чаят от шипка помага при разстройство

Червените плодчета са полезни не само с високото си съдържание на витамин С, но и със способността си да действат активно срещу диария. Приготвяме ги подобно на чая от дренки.

Чай от салвия срещу разстройство

Салвията е известна още като градински чай. Много хора отглеждат салвия в градината или в саксии. Затова е лесна за набавяне. Може да се ползва изсушена, но и под формата на пресни листенца за приготвянето на чай срещу диария. След няколко чаши ще се почувствате много по-добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати