Имали ли сте желание да си сготвите вкусни замразени пелмени, но да не сте сигурни в това, че ще ги приготвите правилно? В този съвет ще се обясни стъпка по стъпка, как да се направят перфектни, супермеки и вкусни пелмени.
Подготовка за готвене на замразените пелмени
Преди да се започне с готвенето на замразените пелмени, има няколко предварителни стъпки, които трябва да се следват:
- Всички необходими съставки трябва да са под ръка: замразени пелмени, вода и сол.
- Тенджерата трябва да е достатъчно голяма, за да се поберат всички пелмени, които е планирано да се готвят.
- Тенджерата трябва да е пълна със студена вода и с добавена в нея сол на вкус.
Начин на готвене на замразените пелмени
- Водата завира.
- Добавят се замразените пелмени към врящата вода. Не е нужно да се размразяват предварително;
- Разбърква се внимателно, за да се предотврати залепването на пелмените на дъното на тенджерата или разкъсването им;
- Щом водата заври, се намалява степента на котлона и пелмените се варят за времето, посочено на опаковката (обикновено 2-4 минути);
- След като се сварят, те ще се издигнат на повърхността;
- Използва се решетъчна лъжица, за да се извадят от тенджерата и да се отцедят добре. Можете да се поставят под студена вода, за да се спре готвенето, което продължава, след като се извадят от горещата вода;
- Подправят се сготвените пелмени по вкус!