Ezine.bg»Съвети»Как се правят ягоди с шоколад?

Как се правят ягоди с шоколад?

EvgeniaEvgenia
Новак
2422
Как се правят ягоди с шоколад?

Ягодите, покрити с шоколад, са един от онези фантастични десерти с ягоди, които всеки обича. Те са красиви и впечатляващи и същевременно лесни за изпълнение. Приготвянето на една партида ягоди, покрити с фин неустоим шоколад, отнема само около 30 минути!

Какъв вид шоколад трябва да се използва за направата на шоколадови ягоди?

Качеството на шоколада е наистина важно. Колкото по-високо е качеството на шоколада, толкова по-добър ще бъде вкуса.

Една евтина торбичка шоколадов чипс, няма да има толкова добър вкус или да се разтопи лесно. Висококачественият шоколад (или шоколадовият чипс за печене) има по-малко вкус на обработен, топи се по-лесно и наистина помага на ягодите да придобият хубава, красива обвивка, след потапяне.

Как се правят шоколадовите ягоди?

Ще трябват:

- Пергаментова хартия.

- 300 грама шоколадов чипс (натурален или млечен шоколад).

- 2 килограма пресни ягоди.

Започва се с измиване на ягодите, след това се изсушават много добре. Важен момент е изсушаването на ягодите добре, защото шоколада и водата не работят добре заедно! Ако ягодите са дори малко мокри, шоколада няма да залепне!

По желание може да се добавят топинги, като натрошени ядки или кокос, в чинии. Покрива се тава с пергаментова хартия.

Шоколадът се разтопява на водна баня. Разбърква се често, като се внимава шоколада да не загори!

Взима се една ягода за стъблото, потапя се в разтопен шоколад, повдига се и де завърта леко, оставяйки излишния шоколад да падне обратно в купата. В този момент може да се потопи ягодата в кокос или ядки (или да се остави без топинг) и след това се поставя, върху пергаментовата хартия. Повтаря се същото с останалите ягоди. 

Ягодите в шоколад се охлаждат, докато шоколада стегне, около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати