За колко време може да си върна естествения цвят на косата?

За колко време може да си върна естествения цвят на косата?
Снимка: ezine.bg

Дамите често стават жертви на модните тенденции или на някои прибързани решения, взети във фризьорските салони. И понякога просто не могат да се примирят с гарвановочерния цвят на косата си, при положение, че доскоро са били блондинки.

Тогава възниква резонният въпрос за колко време мога да върна естествения цвят на косата си. Но този въпрос трудно може да получи еднозначен отговор, защото възвръщането на естествения цвят на косата зависи от редица фактори.

Определящи са колко тона е разликата между естествения цвят и боята, колко време и колко често сте се боядисвали, колко бързо расте косата ви и доколко сте готови да пожертвате от дължината на прическата си.

В козметичните магазини и фризьорските салони се предлагат специални ремувъри на боя за коса. Те са един доста агресивен начин за отстраняването на оцветяването и трябва да се прилагат само във фризьорски салони.

Когато разликата между естествения и боядисания цвят е малка, е достатъчно еднократното им прилагане, но при по-драстична разлика, се препоръчва дву- или трикратно прилагане, като между третиранията трябва да има поне две седмици разлика.

По-бърз и сравнително по-безопасен начин за възвръщане на естествения цвят на косата е да боядисате косата си в него. Така израстването откъм корените няма да си личи, а вие, подстригвайки я редовно, скоро ще се радвате на естествената си коса.

Може да се опитате за възвърнете естествения си цвят и с помощта на кичури, които да направят прехода по-плавен, но това ще ви отнеме месеци.

Със съмнителен успех се ползват и опитите за премахване на боята за коса с помощта на витамин C. Те са с непредвидим резултат и могат да оставят косата ви на петна с различен цвят.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати