С кои домашни продукти мога да заменя пяната за бръснене?

С кои домашни продукти мога да заменя пяната за бръснене?

Овлажняването и омекотяването на кожата и космите преди бръснене е задължителна стъпка, която ни гарантира лесно, безболезнено и гладко бръснене. Когато обаче пяната за бръснене, която използваме обикновено, е свършила и нямаме време да си закупим нова, можем да си послужим еднократно с някои алтернативни продукти, намиращи се във всеки дом.

Опитайте с балсам за коса. Сипете малка част от субстанцията върху дланта си и нанесете с леки движения върху участъка, който смятате да обезкосмите. След това вече можете да започнете с бръсненето.

В случай че не разполагате с балсам за коса, можете да използвате и нежен лосион за тяло с подхранващо действие. Най-добра работа може би ще ви свърши такъв, който се нанася под душа. Ако не разполагате с такъв, можете да ползвате и обикновен крем за ръце, като отново се изисква просто да намажете окосмени участък и да отстраните космите със ножче за бръснене.

Ако по някаква причина не разполагате с никой от изброените козметични продукти, в краен случай можете да използвате и продукти от кухнята. Опитайте да улесните бръсненето, като натъркате проблемната зона с краве масло или маргарин.

Все пак трябва да имате предвид, че посочените средства не са специално пригодени за бръснене, така че за честа употреба е най-удачно да се използва подходяща козметика /гелове за бръснене, депилиращи кремове и др/.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати