Как се лекуват хемороиди?

Как се лекуват хемороиди?

Хемороидите са една от болестите на съвремието. Те се появяват вследствие на лошо хранене, застоял начин на живот, по време на бременност и т.н. И въпреки че хемороидите не са сериозно заболяване, те могат силно да се отразят на качеството на живота, да предизвикат много неприятни усещания.

Положението обикновено се влошава и от факта, че хората не са склонни да споделят проблема си с личния си лекар, когато той се намира в начален етап, а се ровят с часове в интернет в търсене на традиционни и алтернативни методи за лечение на хемороиди. Така осъмват със свещичка от картоф в ануса, вместо да потърсят компетентно лекарско мнение.

Безспорно бабините рецепти от народната медицина могат да помогнат, но само, когато хемороидите са в най-ранен стадий. Това трябва да бъде потвърдено от лекар и едва тогава може да се опитате да преборите хемороидите с някои от най-практикуваните рецепти от народната медицина.

Един от начините, както вече споменахме, е да оформите от суров картоф свещичка, която са поставите на проблемното място за през нощта. Може да се опитате да лекувате хемороидите и със здравец. Растението се измива, подсушава и навива на тръбичка, намазва се с мазнина и се пъха в ануса. Това трябва да се прави седем последователни дни.

В случай, че хемороидите ви са придружени с кървене, може да се опитате да го овладеете с помощта на ледени свещички. Те се правят, като в гумени ръкавици се пълни вода и се замразява във фризер.

Място в лечението на хемороидите имат и тампоните от пчелен мед и прополис, което се дължи на техните противовъзпалителни свойства.

Хемороиди се лекуват също така с настойка от лайка, сок и лук, в които се прави седяща вана. Добре е хората, които имат хемороиди, да въведат в диетата си повече храни с фибри и да поемат достатъчно течности.

Консервативното лечение на хемороиди се състои в третиране на засегнатото място със специални кремове, унгвенти и други мазове, които действат болкоуспокояващо и противовъзпалително.

Когато хемороидите са в по-напреднал стадий, се прилага лигатура с гумена лента, която да спре притока на кръв към хемороида и да предизвика неговото пресъхване. Освен това могат да се наложи третиране с криотерапия, изгаряне с инфрачервени лъчи, лазер или електроимпулси.

Понякога се практикува и хирургично отстраняване на хемороидите, които след това рядко рецидивират. Точният метод на лечение се определя от лекуващия лекар, който ще следи състоянието на хемороидите.

Рейтинг

4.4
Общо 5 гласували
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати