Как се изрусява с перхидрол?

Как се изрусява с перхидрол?

Мъжете са луди по блондинките още преди времето на Мерилин Монро. И въпреки многобройните вицове за блондинки, които като цяло ги описват в негативна светлина, все повече дами, а и някои господа са решени да се сдобият с точно този цвят на косата.

Препоръчително е, когато решите да смените цвета си за коса толкова драстично, да се обърнете към професионален фризьор, а не да се опитвате да постигнете това в домашни условия.

В миналото беше широко разпространен митът, че с помощта на перхидрол косата може да се изсветли. Това е така, защото перхидролът или водородният пероксид има способността да изсветлява космите, премахвайки естествените пигменти в тях.

Перхидролът, който се продава в аптечната мрежа у нас обикновено е 30 % разтвор, който е препоръчително да не ползвате, защото е прекалено силен и ще изгори косата ви. Ако сте решили да изсветлявате косата си с водороден пероксид, може да опитате да го постигнете първо с кислородна вода, която представлява 6 процентов разтвор на водороден пероксид.

Техниката за изрусяване с перхидрол е изключително просто. Добре измитата и подсушена коса се намазва обилно с перхидрол, като препаратът се нанася с помощта на гъба, четка или памучен тампон. След това перхидролът се оставя да действа - 20-30 минути в зависимост от първоначалния цвят на косата и ефектът, който се търси.

Обработената с перхидрол коса се изплаква с гореща вода и се оставя да се изсуши.

Редно е да ви предупредим, че изрусяването с перхидрол е доста рисково за здравето на косата и което е не по-маловажно - с него не можете да постигнете добро и равномерно изрусяване, често резултатът клони към рижаво или оранжево.

Рейтинг

4.8
Общо 4 гласували
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати