Как да премахнем херпес?

Как да премахнем херпес?

Херпесът е вирусно заболяване, което засяга мнозина от нас. Всъщност мнозина от нас се заразяват с него още в детска възраст, като през годините заболяването се реактивира при спад на имунитета и се проявява с характерен болезнен обрив, обикновено в областта на устата и лицето.

Обривът от херпес е силно болезнен и сърбящ, като според тежестта на инфекцията той може да се задържи от няколко дни до няколко седмици, като в този период човек може да предаде заболяването и на друг.

Затова мнозина се питат как да премахнем херпес.

Важно е да отбележим, че пълното елиминиране на вируса херпес симплекс от организма на човек на практика е невъзможно. След овладяването на обрива, той ще продължи да се манифестира периодично при силен стрес, спад на имунитета, при други вирусни заболявания и т.н.

Но можем да се опитаме да премахнем херпеса, докато е в активната си форма или поне да ограничим времето, в което не приятните пъпки ще ни тормозят.

В аптеката има широка гама препарати за лечение на херпес, които са изключително ефективни още при първите симптоми на заболяването. Те се прилагат лесно и значително съкращават времето за излекуване, като същевременно предпазват и от пренасяне на заразата върху други здрави участъци от лицето или устата. Единственият им недостатък е сравнително високата цена.

Ако не сте привърженик на традиционната медицина, може да се опитате да премахнете херпеса и с помощта на природни илачи. Ефективен за борба с херпес е 20 % спиртен разтвор на прополис или дори само натурално пчелно млечице.

Народният лечител Петър Димков е имал своя рецепта за премахване на херпес, той е препоръчвал засегнатото място да се маже с чист зехтин или бадемово масло.

Може да третирате засегнатия от обрив участък с тампон, потопен в 2 % разтвор борова вода или в отвара от жълт кантарион.

За ограничаване на растежа на херпеса може да натъркате мястото със сок от лимон, да му поставяте компреси с ледени кубчета от замразена отвара от невен и лайка.

Може би най-ефективният нетрадиционен метод за премахване на херпес е в неговото изгаряне. Малка чаена лъжичка се нагрява на котлона или с помощта на запалка, след което се допира до засегнатия участък, с цел за изгори мехурите. Повтаря се при нужда, докато бъдат обработени всички. Болезнено е, но ефективно.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати