Как да боядисаме детската стая?

Как да боядисаме детската стая?
Снимка: ezine.bg

Детската стая трябва да е истински детски остров на чудесата и родителите са тези, които трябва да се погрижат това да стане факт. Далеч в миналото останаха скучни стаи с тапети, бюро и креват за спане.

Днес на разположение на сръчните мами и татковци има разкошни бои във всички цветове на дъгата, хитри шаблони и много оригинални идеи за декорация.

Ако се чудите как да боядисате детската стая, трябва да имате предвид много неща - докъде сте готови да стигнете в експериментите и боядисването, каква е цялостната визия на стаята, както и възрастта и интересите на детето.

По-малките деца имат нужда от допълнителни визуални стимули, те имат нуждата да правят открития всеки ден, затова за тях са подходящи и по-смелите решения.

Чудесна идея би било да боядисате детската стая не в един, а в няколко основни цвята. По желание всяка стена трябва да е с различен цвят или всички стени могат да са съчетание от няколко цвята.

Ако знаете какво харесва детето, може да заложите на вариант - еднотипна основа и всели шаблони във всички цветове върху нея. Раираните стени също могат да бъдат чудесна идея за боядисване на детската стая. Те могат да бъдат много семпли и в същото време елегантни и дръзки.

Все пак не прекалявайте с цветовите експерименти, когато боядисвате детската стая. Въздържайте се от прекалено наситени и агресивни цветове и крещящи шарки.

Заложете на меки, пастелени цветове, като синьо, жълто, зелено, бежаво и дори лилаво.

И не забравяйте - децата обожават игрите, затова украсете стените със стикери на фигури, животни или букви, отпечатък от детската ръка, звезди на тавана или нещо друго, което харесва на вашето дете.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати