ezine.bg»Съвети»Как се правят домашни инхалации?

Как се правят домашни инхалации?

Как се правят домашни инхалации?

Инхалациите се изключително полезни и препоръчителни при заболявания като бронхит, настинки и възпаления на синусите. Топлата пара отпушва запушените синуси и белодробни пътища, втечнява секрета, който се освобождава лесно от тялото и ускорява процеса на оздравяване.

Инхалациите в домашни условия се правят изключително лесно. Единственият им недостатък е, че не се препоръчват на малки деца, защото съществува риск от изгаряния на дихателните пътища.

Парната инхалация в домашни условия се осъществява с помощта на съд, в който се сипва вряла вода, в която са попарени билки, лечебни растения и етерични масла и обикновена пешкирена кърпа, с която да замиете главата, си, докато дишате изпаренията над водата.

По правило инхалация трябва да се направи не по-рано от 60-90 минути след хранене, като средната продължителност на процедурата обикновено е 1-3 минути. При заболявания на носа дишането се осъществява през него, докато при заболявания на горните дихателни пътища се диша бавно и дълбоко през устата.

Един час след инхалацията не бива да се говори и да се поемат храни и напитки. В домашни условия може да си направите инхалации със сода, за да подпомогнете отхрачването, инхалации с лайка за обощо укрепване и излекуване,каккто и инхалации с мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати