Как се лекуват гъбички по пениса?

Как се лекуват гъбички по пениса?

Гъбичките по пениса предизвикват неприятни симптоми като болка, парене и сърбежи. Симптомите се развиват в проъдлжение на няколко дни и могат да се влошат след полов акт. Гъбичките по пениса засягат около 15-20% от мъжете. Засягат по-често мъже, които са необрязани, страдат от диабет или имат партньорка, която страда от повтаряща се вагинална кандидоза.

Инфекцията може засегне и кожата на бедрата, скротума и седалищните гънки. При появата на първите симптоми трябва да се потърси лекар. Най-често се предписват противогъбични кремове, а когато случаят е по-тежък може да се предпишат и орални лекарства. Народната медицина предлага като добри средства срещу гъбичките ябълков оцет и масло от чаено дърво.

По принцип гъбичките при мъжете се лекуват за сравнително кратък период от време, но когато състоянието вече има хроничен характер, лечението е доста по-продължително. Най-добре е и жената да се изследва, защото най-вероятно и тя трябва да се лекува от гъбички.

Трябва да се лекуват и двамата партньори, защото в противен случай може само да си предават гъбичките един на друг. При появата на първите симптоми трябва да се потърси лекар, за да не се допусне хронифициране на състоянието.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати