На колко години е Преслава?

На колко години е Преслава?

Истинското име на фолкпевицата Преслава е Петя Колева Иванова. Тя е едно от най-ярките и и знакови имена на българската музикална сцена през последното десетилетие. Преслава има изключително красив, топъл и богат глас, който я прави лесно разпознаваема.

Петя Колева Иванова, която в сърцата на феновете си ще остане завинаги Преслава, е родена на 26 юни 1984 г. в град Добрич в семейството на Янко и Кольо Иванови, по професии шивачка и международен шофьор. През 2015 г. тя отпразнува своя 31-и рожден ден.

Кариерата на Петя-Преслава стартира през лятото на 2003 година, когато Милко Калайджиев открива начинаещата певица и я кани са пее с неговия оркестър в заведения по българското Черноморие.

Няколко месеца по-късно Петя от Добрич, вече е част от голямото музикално семейство на Пайнер. Днес Преслава е една от най-награждаваните български певици. Тя е носителка на отличието Музикален идол на телевизия Планета. Има и две международни музикални награди. За десетгодишната си кариера тя е придобила почти 60 отличия.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати