Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Засаждане и грижи за розиЗасаждане и грижи за рози
Прочетете още: Отглеждане на мини роза в саксия и Зимна грижа за розовата градина...
Основни грижи за градинските розиОсновни грижи за градинските рози
Розите са едни от най-предпочитаните от градинарите цветя за засаждане. Те са богати на цветове и могат да бъдат в най-различни багри, които придават очарование и романтика на всяка градина. Освен това имат и прекрасен...
Масло от здравец за грижа за кожатаМасло от здравец за грижа за кожата
В стъклен буркан залейте 200 грама нарязани листа със 100 милилитра рафиниран зехтин. Разбъркайте, покрийте с памучна кърпа и я привържете към гърлото на буркана. Оставете на стайна температура за 2 седмици и прецедете...
Ябълкови розиЯбълкови рози
Ябълките ги режем на половина, изчистваме ги и режем на тънки парченца. Поставяме водата в тенджера, като слагаме лимоновия сок от 1/2 лимон и захарта, която е 2 с.л. След като заври, поставяме нарязаните вече парчета...
Карнавални розиКарнавални рози
Яйцата и жълтъците се разбиват много добре. Добавят се прясното мляко (водата), солта и брашното. Замесва се средно твърдо тесто. Разточва се кора с дебелина 2 мм. С чаша или рингове се изрязват кръгчета с три...
Сладки РозиСладки Рози
С миксер разбъркайте добре смесените олио, меко масло и яйце. Към тях добавяте киселото мляко и гриса, отново разбърквате. Пресявате предварително смесените брашно, бакпулвер и ванилиите. На малки дози добавяте от него...
Погача с розиПогача с рози
Слагаме маята в прясното мляко със захарта да шупне. Пресявам брашното в купа, правя кладенец и слагам яйцата, киселото мляко, оцет, олио, сол, изсипваме и шупналата мая с мляко и започвам да меся меко тесто, което не...
Рози от сьомгаРози от сьомга
Жълтъците се настъргват и внимателно се разбъркват с майонезата. Сьомгата се нагъва като роза и се поставя по един „цвят“ в стъклена чаша на столче. В центъра на всяка роза се слага по малко от жълтъчната смес. Декорира...
Рози с шункаРози с шунка
Пресяваме брашното в тава. В брашното си правим кладенче. В купичка си делим жълтъка от белтъка. Белтъка го слагаме в кладенчето, с жълтъка ще намажем розичките. В кладенчето си слагаме солта и олиото. Стопляме водата...
Питка с розиПитка с рози
2
Пресейте брашното, направете кладенче и сложете сол, яйцата, меко масло нарязано на кубчета, оцет, меда и сухата мая. Започнете да замесвате тесто, като постепенно добавяте от топлата вода. Месете до получаване на гладко...
Солени кифлички розиСолени кифлички рози
1
Освен горепосочените продукти ще са ви необходими и хартия за печене, олио за подмазване, 1 жълтък разбит с капки вода и капки олио за намазване, малко мак/сусам. В брашното правим кладенче, маята я разтваряме в малко...
Празнични картофени розиПразнични картофени рози
1
Обелете картофите и ги нарежете на много тънки кръгове, като за чипс. Посолете ги хубаво и ги оставете да престоят за 30 минути, за да омекнат. След това подсушете леко картофените филийки. Вземете едно по-малко кръгче...
Сироп от розиСироп от рози
1
Пригответе на огъня рядък сироп от 500 мл. вода и захарта. Като започнат да се образуват малки мехурчета, прибавете измитите листенца от рози. Варете на тих огън още 10 минути. Когато изстине напълно, прецедете и смесете...
Мармалад от розиМармалад от рози
Четирите добре натъпкани с розови листа листа чаши се сипват в тенджера и се добавя захарта. С ръце започват да се претриват розите и захарта, като постепенно цветовете започват да си пускат сока и да овлажняват захарта...
Сладко от розиСладко от рози
Цветовете от роза трябва добре да се почистят от тичинките и жълтата част на венчелистчетата. Пригответе рядък сироп от захарта и водата, към който, когато започне да се сгъстява, добавете розовия цвят, лимонената киселина...
Много сладки розиМного сладки рози
В купа се смесват олиото, кравето масло, киселото мляко, гриса, яйцето, бакпулверът, ванилиите и брашното. Омесва се тестото, разточва се и се изрязват кръгове. Слагат се един до друг 3 кръга, като се застъпват....
Ликьор от розиЛикьор от рози
1
Листата от рози се измиват, подсушават се и се слагат в буркани. заливат се със спирт или ракия и се държат така 2-3 седмици. След това се прецежда течността и се смесва с предварително приготвен сгъстен захарен сироп...
Сироп от розиСироп от рози
1
Пригответе на огъня рядък сироп от 500 мл. вода и захарта. Като започнат да се образуват малки мехурчета, прибавете измитите листенца от рози. Варете на тих огън още 10 минути. Когато изстине напълно, прецедете и смесете...
Сладко от розиСладко от рози
Цветовете от роза трябва добре да се почистят от тичинките и жълтата част на венчелистчетата. Пригответе рядък сироп от захарта и водата, към който, когато започне да се сгъстява, добавете розовия цвят, лимонената киселина...
Празнични картофени розиПразнични картофени рози
1
Обелете картофите и ги нарежете на много тънки кръгове, като за чипс. Посолете ги хубаво и ги оставете да престоят за 30 минути, за да омекнат. След това подсушете леко картофените филийки. Вземете едно по-малко кръгче...
Най-известните сортове розиНай-известните сортове рози
Те не изискват почти никакви грижи и се разрастват много бързо....
Сироп от казанлъшки розиСироп от казанлъшки рози
1
Почистваме розите, като оставаме само цветчетата и хубаво ги измиваме. Заливаме ги с водата и лимонтузуто. Покриваме и така престояват 36 часа на хладно място. После прецеждаме хубаво течността и прибавяме захарта. Бъркаме...
Пай с ябълкови розиПай с ябълкови рози
За да направите тестото, разбийте маслото, което е престояло на стайна температура заедно със захарта. Прибавете ванилията и настъргана портокалова кора. После прибавете яйцето и смлените бадеми. Постепенно добавете и...
Солени рози с тикваСолени рози с тиква
Разбърква се маята в хладката вода със захарта и оставяме за 15 минути да се образува като калпаче. Сипва се в средата на брашното, добавя се олио, сол, яйцата, като се отделя един жълтък за намазване и замесваме средно...
Великденска пита с розиВеликденска пита с рози
Затоплете прясното мляко, начупете прясната мая, сложете лъжичката захар и 2 с. л. брашно, докато шупне. Разбийте двете яйца с киселото мляко, добавете хладката вода и изсипете в кладенчето, получено от пресятото в тава...