Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

История на масажа – лечебното докосване с ръцеИстория на масажа – лечебното докосване с ръце
Масажът е един от универсалните методи за лечение и релаксиране на цялото тяло. Историята на този тип докосване започва още в Древен Египет....
Пиле тика Масала в Instant Pot + air fryerПиле тика Масала в Instant Pot + air fryer
Само при вида на пиле Тика Масала в Instant Pot + air fryer ще ви се прииска да е вече на масата ви :)...
Ориз със зеле и тандури масала на оризоваркаОриз със зеле и тандури масала на оризоварка
Нарязваме наситно зелето и магданоза, а морковите - на фини кръгчета. Всичко прибавяме в съда на оризоварката - зеленчуците и подправките. Разбъркваме хубаво и след това добавяме водата....
Тандури МасалаТандури Масала
Вашата домашна Тандури Масала от вкусове е готова за бъдещо овкусяване на вълшебни ястия! Чудно Вкусно!...
Тикка масалаТикка масала
Изчистваме и нарязване на малки кубчета чушката, пържим още 5 минути. Внимателно изливаме сметаната в тигана и добавяме гарам масала разбъркваме и оставяме още за 5 минути....
Гарам масалаГарам масала
Счукайте канелата на малки частици. Смесете съставките в съд. Разбъркайте много добре и ги пасирайте с миксер на висока скорост. Гарам масала е Индийска смес от подправки....
Масала чайМасала чай
Връщаме тенджерата на котлона и тогава добавяме млякото. Към него добавяме меда и масала чаят е готов....
Пиле масалаПиле масала
Нарязваме пилешкото месо на парчета и го сипваме в соса, готвим за кратко и сервираме....
Гарам МасалаГарам Масала
Препечете ги на сух тиган и ги смелете на прах. Съхранявайте в бурканче, което е добре затворено....
Тайните на абхянга масажаТайните на абхянга масажа
Ползи от абхянга масажа Заради начина на изпълнение, топлите масла и лечебни треви този масаж е изключително мощен....
Домашна Гарам масалаДомашна Гарам масала
5
С подправката Гарам масала можете да овкусявате агнешко, пилешко, леща, всички индийски ястия и много други....
Индийски Чай МасалаИндийски Чай Масала
Индийският Чай Масала е чуден, опитайте го!...
Сос тика масалаСос тика масала
Вместо кашу може да ползвате бадеми, но вкусът на соса за месо няма да е същия. Получения сос използвайте разреден в тиган с малко вода и протеин по желание - тофу, пилешко или скариди. Сосът тика масала е готов....
Пиле Тика МасалаПиле Тика Масала
Пилето Тика Масала е готово....
Пилешко Тикка МасалаПилешко Тикка Масала
7
Пилешко Тикка Масала се поднася върху канапе от сварен ориз и поръсено с накълцан магданоз или кориандър....
Пилешко тика масалаПилешко тика масала
Нарежете на ситно лука, джинджифила, чесъна и лютата чушка. Прибавете към пилето и запържете за още 5 минути. Смесете подправките и ги изсипете към месото....
Ароматен Масала ЧайАроматен Масала Чай
Прецедете чудесния масала чай през фина цедка, налейте в чаши и поднесете горещ! Индийският ароматен Масала чай е уникален по вкус, отваря сетивата и стопля душата и тялото....
Пилешко Тикка МасалаПилешко Тикка Масала
7
Пилешко Тикка Масала се поднася върху канапе от сварен ориз и поръсено с накълцан магданоз или кориандър....
История на КолатаИстория на Колата
Каква е историята на тази уникална и единствена по своя вкус разхладителна напитка е въпрос, на който много хора могат да дадат задоволителен отговор, но в съпоставка на двете напитки историята им изглежда забавна и любопитна...
История на сандвичаИстория на сандвича
2
Кулинарните историци, изследвали историята на разновидността на сандвича, хамбургера, пък считат, че неговият произход е свързан с монголския император Чингис Хан (XII в.)....
История на пицатаИстория на пицата
2
Пицата е национално италианско ястие и е любимо на десетки хиляди хора в цял свят. Прототипът на пицата се е появил на трапезите на древните римляни. Тогава са сервирали парчета месо върху големи къшеи хляб. Родината на...
История на артишокаИстория на артишока
Една легенда разказва, че веднъж, когато Зевс гостувал на брат си Посейдон, забелязал как по брега на остров Зинари се разхождала невероятно красива млада девойка. Името и било Кинара. Тъй като се боял да не я изплаши...
История на бургераИстория на бургера
Хамбургерът или наричан още бургер, хамбург, е сандвич, който се приготвя обикновено с говежда кайма, поставена в средата на питка. Той често се сервират с добавки от маруля, домати, лук, кисели краставички, кашкавал...
История на сайдераИстория на сайдера
Сайдерът /cider или cyder/ представлява алкохолна напитка, която се приготвя по специална технология от ферментиралия ябълков сок. Сайдерът е силно газиран, сладникав и леко кисел. Напитката има златист или зеленикав цвят...
История на еклеритеИстория на еклерите
1
Еклерите са сред любимите десерти на много хора. За разлика от повечето други сладки изкушения, еклерите радват човечеството само от няколко века. Първите сведения за съществуването на апетитните сладкиши датират...