Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Храни с лактобацили
Той е сред най-добрите храни с лактобацили.
Кисело зеле е източник на лактобацили
Киселото зеле е добре познато в българската кухня....
Храни с лактобацили
Днес киселото мляко може да се направи дори от веганско мляко като кокосовото или бадемовото - за целта то допълнително се обогатява с лактобацили.
2....
Лактобацили - същност, свойства, източници
Употребата на лактобацили реутери при кърмачета намалява тежестта на коликите, свързани с нарушена микрофлора в червата....
Здравият стомах обича тази закуска
Те са също така много богати на полезните щамове бактерии каквато е лактобацилус....
Храни за баланс на бактериите в червата ви
Хапването на орехи помага за увеличаване на количеството на лактобацилуса, който ни е необходим за набавяне на определено количество добри бактерии.
3....
Как да увеличим броя на полезните бактерии във вагината
Около 98 % от тях са от вида лактобацилус, а отделните подвидове са в различно съотношение при дамите....
Пробиотици срещу гъбични заболявания и цистит
В тях те са под формата на лактобацилус и бифидобактерия. Меките сирена, които съдържат лактобацилус бактерия също са полезна храна....
Пробиотиците - добрите бактерии, без които не можем
Пробиотиците, съдържащи лактобацили, помагат за съществуването на необходимия баланс. Пробиотици, съдържащи лактобацили и бифидобактерии, под различна форма са използвани с векове....
Учени обявиха: Пробиотиците са безполезни!
Учените са наблюдавали здрави доброволци, които приемали 11 полезни бактерии, сред които бифидобактерия и лактобацилус....
Пробиотици
Той успява да докаже, че най-важната причина за стареене са токсините, а приемът на храни, съдържащи лактобацили, спомага за забавянето на този процес....
Как да си набавим естествени пробиотици?
Кисело зеле
Съдържа пробиотици левконосток, педиококус и лактобацили, които подобряват храносмилането....
Тези продукти съдържат живи бактерии
Кисело зеле
Киселото зеле съдържа пробиотици Leukonostok, педиокок, както и лактобацили, които подобряват храносмилането....
Как да повишим нивата на бифидобактериите в червата?
Други пробиотици са смес от бифидобактерии и лактобацили....
Българско кисело мляко се състезава в американски конкурс
В проведени проверки преди време се оказа, че в голяма част от киселото мляко, което купуваме, няма характерната бактерия Лактобацилус булгарикус....
Ряпата е най-сигурното оръжие срещу грипните вируси
Учените са установили, че бактерията Лактобацилус бревис в маринованата ряпа е предпазила лабораторни мишки, изложени на грипни вируси....
Какво е йогурт?
Неслучайно си приписваме заслугата за този вкусен продукт – неговото откриване се дължи на българина д-р Стамен Григоров, който намира млечнокиселата бактерия лактобацилус булгарикус....
Ще замени ли йогуртът българското кисело мляко
Тримата производители излязоха с две основни искания - да се промени съотношението на на бактериите – лактобацилус булгарикус и стрептококус термофилус, както и да се позволи млеката да се продават в други опаковки, различни...
Български хлебар бе обявен за съкровище на ЮНЕСКОВ домашно приготвената мая е регистрирана бактерията лактобацилус бревис, която е обект на научен интерес....
3
Белият хляб се оказа полезен
Изследователите се учудили много, когато открили, че именно белият хляб увеличава полезната бактерия лактобацилус....
Колбасите могат да станат полезни с бебешко аки
В човешките екстременти се съдържат определени нива на лактобацилус и бифидобактерии....
Какво е ацидофилно мляко?
Какво трябва да знаете за ацидофилно мляко
Ацидофилното мляко е вид пастьоризирано мляко, създадено чрез специфична бактерия Лактобацилус ацидофилус....
Здравословен хляб без мая - чудото на естествената ферментация
В края на краищата съдържащите се в него лактобацили са жизненоважни за нормализирането на червата....
Невероятните ползи на ферментиралите храни
За българите от векове това е киселото мляко, ферментирало под действието на уникалната и всеизвестна бактерия Лактобацилус Булгарикус....
Изненада! Белият хляб е полезен
Преди няколко години бе доказано, че приемът на бял хляб увеличава полезната бактерия лактобацилус. Причината са рафинираните зърна в състава му, които често оставят подценявани....