Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Пилатес - медицинската гимнастикаПилатес - медицинската гимнастика
Създател на методът Пилатес е Джоузеф Пилатес. Той е американец от немски произход. Като дете страда от астма, рахит и ревматизъм....
Облекло според зодиятаОблекло според зодията
Вижте още как да имате неотразим стил и актуални модни тенденции в облеклото....
Кардио пилатес за изваяно тялоКардио пилатес за изваяно тяло
Ако обаче искате да опитате нещо по-различно започнете да тренирате кардио пилатес - чудесен избор за спортуване – не отнема много време, а резултатите идват бързо. Защо да изберете кардио пилатес?...
Актуално деним облекло според фигуратаАктуално деним облекло според фигурата
И в предстоящия летен сезон дънковите облекла и синьо-кафявата гама дрехи и аксесоари ще са актуални в ежедневното, дори в официалното облекло....
Спортно облекло срещу елегантни рокли. Какво избирате?Спортно облекло срещу елегантни рокли. Какво избирате?
Елегантно, ежедневно, бляскаво. Има определени начини, по които жените могат да се обличат. През повечето време не е трудно да изберете на какво да заложите в определен ден, освен ако не става дума непременно за специален...
Дънките са най-предпочитаното облекло от женитеДънките са най-предпочитаното облекло от жените
Модните дизайнери категорично заявиха, че комбинацията от бяла тениска и дънки е станала най-предпочитаното облекло сред жените....
Абитуриенти въведоха нова мода в балното облеклоАбитуриенти въведоха нова мода в балното облекло
Веднага направи впечатление, че облеклото и на двамата е изпипано до най-малкия елемент....
Дамите оглупяват, когато са в оскъдно облеклоДамите оглупяват, когато са в оскъдно облекло
Когато жената е по бикини, тя оглупява и колкото по-интелигентна е дамата, толкова по-подчертан е ефектът, установиха британски психолози. Способността на жената да се справя с най-обикновени интелектуални задачи намалявала...
Всичко, което трябва да знаете за пилатесаВсичко, което трябва да знаете за пилатеса
Носете подходящо облекло За да получите максимална помощ, вашият инструктор трябва добре да познава вашето тяло....
Съвети при избора на облекло за фирмено партиСъвети при избора на облекло за фирмено парти
Трябва да се каже, че тази задача не е лесна, защото трябва да намерите златната среда между строгото облекло и екстравагантната и свежа визия....
Облеклото според фън шуйОблеклото според фън шуй
1
Ако искате да привлечете любов и късмет използвайте в облеклото си ярки цветове като зелено и червено с бяло и черно. Фън шуй отдава и значение на платовете – предпочитани са лен, памук, коприната....
Пилаф с мидиПилаф с миди
Режем лука и чесъна и ги запържваме в маслото. Прибавяме настъргания морков, ориза и зеления лук и запържваме, сипваме доматите и овкусяваме със сол и пипер. Сипваме три чаени чаши вода и варим пилафа с ориз на бавен...
Пилаф с шехриеПилаф с шехрие
За този турски пилаф се загрява зехтинът и маслото. Добавя се шехрие и се запържва до златисто. След което се добавя и предварително измитият и накиснат ориз във вода. Оризът се запържва, налива се водата и се овкусява...
Пилаф с орзоПилаф с орзо
Оризът се измива и се накисва в купичка със студена вода, поне един пръст над ориза. Така престоява поне 40 минути. В тиган се поставя олио, колкото да покрие дъното на тигана, и се поставя орзо, да се запържи да светло...
Пилаф с кайсииПилаф с кайсии
Почистваме кайсиите и ги накисваме в кипяща вода. Като се сварят добре, се пасират. Ориза варим в 15 г вода. Когато той поеме водата, прибавяме захарта и пюрето от кайсии. Добавяме маслото и разбъркваме пилафа с кайсии...
Пилаф с месоПилаф с месо
1
Нарязваме месото на тънки парчета, като отстраняваме мазнината. Нарязваме фино джинджифила, лютата чушка и лука. Сваряваме ориза с гореща вода, изплакваме го със студена, слагаме го в тенджера и го покриваме с кърпа....
Пилаф с овнешкоПилаф с овнешко
Измиваме и нарязваме овнешкото месо на средно големи парчета. Почистваме и измиваме oриза, нарязваме лука на дребно. В затоплена мазнина изсипваме лука да се задуши с малко вода. Прибавяме и месото да се задуши за десетина...
Пилаф с гъбиПилаф с гъби
3
Почистете добре гъбите и както са цели ги сварете в подсолена вода за 15 минути. Извадете ги, оставете ги да се отцедят и ги нарежете на парчета. В гъбената отвара сварете до полуготовност ориза. При нужда може да долеете...
Пилаф с кимионПилаф с кимион
Измийте ориза със студена вода. Залейте измития ориз с подсолена вода, колкото да то покрие и го оставете да набъбне за 20 минути. Добавете вода и сварете зърната до полуготовност. Накиснете кимиона във вода и когато набъбне...
Пилаф с фидеПилаф с фиде
В един дълбок незалепващ тиган слагаме малко мазнина и запържваме за фидето, докато си промени света. След като е готово, отделяме в една чиния и се заемаме с измиването на ориза. В дълбока купа слагаме ориза и измиваме...
Пилаф с гъбиПилаф с гъби
Не е трудно да приготвите пилаф с гъби по арабска рецепта. Нарежете лука на ситно. Загрейте половината от маслото и запържете лука, докато стане прозрачен. Сипете булгура и пържете 3 минути, като често разбърквате....
Пилаф с каймаПилаф с кайма
Запържете лука в олиото. Добавете каймата, солта и черния пипер. Продължете да запържвате. Прибавете виното, ориза, доматите и граха. Оставете на огъня още около 5 минути, а след това налейте водата. Гответе на умерен...
Пилаф с мидиПилаф с миди
Хубаво остъргайте черупките на мидите, измийте ги под течаща студена вода и ги задушете в зехтин, заедно със ситно нарязания лук. Когато лукът стане златист на цвят, а черупките на мидите леко се отворят добавете виното...
Пилаф с агнешкоПилаф с агнешко
Запържете лука в зехтина в тенджера до златисто. Добавете агнешкото и запържете, докато се зачерви. Подправете със сол, черен пипер и канела. Добавете доматите, кедровите ядки, стафидите, нарязаната чушка и разбъркайте...
Пилаф с месоПилаф с месо
1
Нарязваме месото на тънки парчета, като отстраняваме мазнината. Нарязваме фино джинджифила, лютата чушка и лука. Сваряваме ориза с гореща вода, изплакваме го със студена, слагаме го в тенджера и го покриваме с кърпа....