Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Няколко непопулярни приложения на оцетаНяколко непопулярни приложения на оцета
Такъв продукт и неизменен помощник е и оцетът. Използваме го, за да овкусяваме супи, салати, за да приготвим зимнина, но неговото приложение е още по-широко....
Оцет с бъзОцет с бъз
Затоплете оцета, виното и захарта в голяма тенджера. Сипете цветчетата в бутилки и залейте с оцета. Затворете добре бутилките и ги оставете да престоят поне 2 седмици....
Приложения на ябълковия оцетПриложения на ябълковия оцет
Оцетът се използва и в кулинарията за салати, супи, сосове, напитки. Вижте колко много приложения на ябълковия оцет....
Малинов оцет с медМалинов оцет с мед
Съхранявайте готовия малинов оцет на тъмно и хладно място....
Лавандулов оцет за себореяЛавандулов оцет за себорея
Залейте в стъклен съд 30 грама сухи цветове от лавандула с 500 милилитра качествен ябълков оцет. Дръжте на тъмно за 1 месец, като от време на време разклащате. След 1 месец прецедете....
Оцет с лимон и риганОцет с лимон и риган
В бутилката с оцета сипете коняка, ригана, лимоновата кора и малко вода. Оставете сместа да престои на топло място за 2 седмици, след което я прецедете и налейте в чиста бутилка....
Оцет с босилек и магданозОцет с босилек и магданоз
Оставете сместа да престои на топло за 2 седмици, след което я прецедете и я налейте в чиста бутилка. Изключително подходящ оцет за овкусяване на салати с марули....
Камби с оцет и медКамби с оцет и мед
Измийте камбите много добре, отрежете част от дръжката им и ги надупчете на няколко места. Пускайте ги за по 2-3 минути в кипящата марината, която е приготвена всички продукти....
Оцет от джанкиОцет от джанки
Водата се налива в бутилки, които се държат на студено, за да не ферментира домашният оцет. Оцетът от джанки е готов....
Кулинарно приложение на оризовия оцетКулинарно приложение на оризовия оцет
За оризовият оцет, обаче не знаем достатъчно и може би затова и не го използваме. Оризовият оцет не е особено популярен в българската кулинария....
Скариди с балсамов оцет и маслоСкариди с балсамов оцет и масло
Добавяме балсамовия оцет и изчакваме половин минута да се редуцира. Прехвърляме скаридите с масло в чиния и поръсваме с копър. Рецептата за Скариди с балсамов оцет и масло е изпълнена!...
Рецепта с оцет за напукани петиРецепта с оцет за напукани пети
В края на процедурата, намажете с подходящ хидратиращ крем. Рецептата с оцет за напукани пети е много ефикасна!...
Пържени тиквички с оцет и чесънПържени тиквички с оцет и чесън
4
Когато тиквичките са изпържени, се поръсват със сол на вкус и се разбъркват, за да поеме добре. Нарязва се 1 скилидка чесън и се добавя при тиквичките. Поливат се с оцет на вкус и пак се разбъркват....
Туршия с ябълков оцет и аспиринТуршия с ябълков оцет и аспирин
Съхранява се на хладно туршията с ябълков оцет и аспирин!...
Мариновани камби с оцет и медМариновани камби с оцет и мед
5
Камбите се попарят за 1–2 мин. във вряща марината, приготвена в съотношение 2.5 л. вода, оцет – 2.5 л. , сол – 500 г , мед – 500 г, олио – 500 мл....
Пържени патладжани с оцет и лимонПържени патладжани с оцет и лимон
5
Нарязваме патладжана на филии, посоляваме ги и оставяме да престоят около 2 часа. Измиваме ги и ги подсушаваме, изпържваме ги. След като изстинат ги поставяме в оцет....
Чорбаджийски чушки с оцет и магданозЧорбаджийски чушки с оцет и магданоз
Чорбаджийските чушки с оцет и магданоз са много вкусни!...
Картофи с балсамов оцет и зехтинКартофи с балсамов оцет и зехтин
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете картофите до готовност. Може да долеете малко вода по време на печенето. Картофите с балсамов оцет и зехтин са готови....
Печена скумрия с оцет и солПечена скумрия с оцет и сол
Поръсете с оцета. Загрейте фурната на 200 градуса и печете рибата до готовност - около 20 минути. Печената скумрия с оцет и сол е вкусна и лесна за приготвяне....
Червени чушки с оцет и чесънЧервени чушки с оцет и чесън
Нарязваме чушките на парчета, а чесъна наситняваме. В дълбок съд смесваме продуктите, добавяме олио, оцет и сол. Разбъркваме и оставяме да преседят и да се овкусят 1-2 часа....
Телешко с плодов оцет и тиквичкиТелешко с плодов оцет и тиквички
В същия тиган на силен огън запържете за 5 мин. нарязаното на малки парченца месо и добавете оцета....
Зелен фасул с оцет и захарЗелен фасул с оцет и захар
Към водата добавете, оцета, захарта, карамфила и канелата и варете 15 минути. След като омекне, сложете фасула в широк съд и залейте с маринатата му. На следващия ден варете фасула с оцета още няколко минути....
Мариновани камби с оцет и медМариновани камби с оцет и мед
5
Камбите се попарят за 1–2 мин. във вряща марината, приготвена в съотношение 2.5 л. вода, оцет – 2.5 л. , сол – 500 г , мед – 500 г, олио – 500 мл....
Пържени патладжани с оцет и лимонПържени патладжани с оцет и лимон
5
Нарязваме патладжана на филии, посоляваме ги и оставяме да престоят около 2 часа. Измиваме ги и ги подсушаваме, изпържваме ги. След като изстинат ги поставяме в оцет....
Домашен тоник от коприва и оцет за укрепване корените на косатаДомашен тоник от коприва и оцет за укрепване корените на косата
С тази рецепта за тоник от коприва и оцет ще предотвратите косопада, укрепвайки корените на косата и стимулирайки растежа на косата....