Лечение чрез аюрведа

Лечение чрез аюрведа

0

Аюрведа е най-древната лечителска система. Днес, тя е една от най-разпространените методи на алтернативната медицина. Основната идея на лечението чрез аюрведа е, че ключът към здравето се крие в хармонията между дух и тяло.

1
Аюрведа - последните статии, избрани публикаци и съвети. Информация за Аюрведа от Ezine.bg. Списък на статиите за Аюрведа. Online портал за здравословен живот, звезди, дом и градина, семейство и деца и Аюрведа.
Тайните съставки на индийската красотаАюрведа - Тайните съставки на индийската красота

21.01.201505631

Надали някой би могъл да отрече пословичната хубост на индийките. Все пак, не малко жени са се възхищавали на дългите им и гъсти коси, които развяват с гордост.

Лечебните свойства на цветоветеАюрведа - Лечебните свойства на цветовете

24.09.20140321

Според Аюрведа цветовете действат лечебно върху човешкия организъм и го предпазват от различни болести.

Аюрведа: През деня белтъчини за мускулите и медитацияАюрведа - Аюрведа: През деня белтъчини за мускулите и медитация

09.09.201401247

Аюрведа ни учи, че през деня е време да нахраним тялото си и мускулите си с достатъчно белтъчини. Вместо ястие с месо си пригответе вегетарианска храна с леща или боб, овкусени с източни подправки

Черната сол в АюрведаАюрведа - Черната сол в Аюрведа

19.06.20140288

Лечителите в Аюрведа смятат, че това е най-ценната от всички видове сол. За разлика от обикновената, черната сол не повишава нивото на натрий в кръвта.

Аюрведа: Сутрин енергизиращ масаж с етерични маслаАюрведа - Аюрведа: Сутрин енергизиращ масаж с етерични масла

12.05.20140815

Според Аюрведа лавандулово масло или масло от рози, примесено с бадемово олио е най-добро за тонизиращ масаж, който зарежда тялото ни сутрин. Измийте лицето си с оризова вода, за да я почистите

Аюрведа правила за зачеванеАюрведа - Аюрведа правила за зачеване

18.04.201404840

Доктор Кулкарни всъщност препоръчва специална Аюрведа програма на всички жени, които желаят да станат майки. Програмата има сложното име Ваджакаранам - за да бъде успешна, тя трябва да бъда започната една година преди двойката да реши да има деца

Кратък път към щастието чрез три лечебни методаАюрведа - Кратък път към щастието чрез три лечебни метода

27.03.201401022

Аюрведа, Уелнес и Спа са все термини, които в последно време по-често срещаме и използваме. В повечето случаи се досещаме, че става дума за почивка, начин да съхраним себе си, да релаксираме, да се отърсим от грижите и проблемите

Камфор и неговите здравословни ползиАюрведа - Камфор и неговите здравословни ползи

01.03.201304219

Камфорът представлява бяло кристално вещество. Добива се от стълбата, корените и други части на дървото. Родината му е Азия, но е широко разпространено и в Япония, Тайван, Китай.

Аюрведа: Характеристика на Питта дошатаАюрведа - Аюрведа: Характеристика на Питта дошата

02.01.20130852

Пита енергията е втората доша, разглеждана от аюрведическата медицина. Дошите са праната (енергията) в човека и една от съставните му части. Пита дошата е събирателно на огън и вода.

Аюрведа: Характеристика на Вата дошатаАюрведа - Аюрведа: Характеристика на Вата дошата

29.12.20120711

Жизнена енергия прана се съдържа в храната. Дели се на три типа, разглеждани от системата Аюрведа и наричани доши. Вата дошата символизира въздухът и пространството.

Аюрведа: Характеристика на Кафа дошатаАюрведа - Аюрведа: Характеристика на Кафа дошата

28.12.20120773

Аюрведа или аюрведическата медицина е хиндуистка система и форма на алтернативната медицина. И трите доши или енергии присъстват във всеки човек. Дошите са три типа: кафа (вода и земя), пита (огън и вода) и вата (въздух и пространство)

Аюрведа: Какво е прана енергия?Аюрведа - Аюрведа: Какво е прана енергия?

23.10.20120871

Прана енергия може най-общо да се обясни като сила, която всеки от нас носи в тялото си – жизнената енергия, силата на сърцето и ума, на тялото и духа.

 • Google+
 • Pinterest

Популярно по Темата

 • Споделени Истории

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни

Какво другите търсят

 • Новини и Съвети

 • Нови
 • Последно коментирани
 • Популярни
 • Най-коментирани

Аюрведа - интересни новини и заръки от Ezine.bg. Всичко за Аюрведа, твоето здраве, български и световни звезди и дома в сайта на модерния българин. Потърсете най-любопитното на тема Аюрведа. Обадете ни се ако инфромацията на текущата подстраница не е за Аюрведа.