Безапетитие при дете

Безапетитие при дете

Децата, които нямат апетит, са т. нар. злояди деца и често изправят най-близките си пред нервна криза. Всъщност децата не са виновни, а техните родители. Те не успяват да възбудят интерес към храната, а оттам следва и поредица от откази.

1

Деца

Деца - Начини да се справите със страха на детето

Начини да се справите със страха на детето

11.10.2018071

Няма нищо по-страшно от самия страх. Със сигурност сте чували тази неписана истина, но когато става въпрос за дете, нещата стоят по съвсем друг начин. В детските очи всичко изглежда по-голямо и по-страшно – стаята е по-тъмна, в коридора има плашещи сенки

Деца - Как да подобрим имунитета на детето?

Как да подобрим имунитета на детето?

10.10.20180236

Отделяйте време за игра и смях. Това е най-важното. Няма нищо по-здравословно от дете, отглеждано в среда, изпълнена с любов.

Деца - Това са токсичните родители! Вижте как съсипват живота на децата си

Това са токсичните родители! Вижте как съсипват живота на децата си

25.09.201805005

Всеки родител иска най-доброто за своето дете и по всяка вероятност прави всичко, на което е способен, за да постигне тази цел. Има обаче голяма разлика между добрия родител и родителя, от който детето ви се нуждае.

Деца - Какви са родителите на успелите деца

Какви са родителите на успелите деца

22.09.20180860

Вижте в галерията ни какви черти на характера споделя родителите, отгледали и възпитали успешни деца. Практикувайки тези 5 качества не само вие ще се гордеете с детето си, но и то ще се гордее със себе си.

Деца - Ето защо не бива да помагате на детето си с домашните

Ето защо не бива да помагате на детето си с домашните

09.09.2018037

Много родители смятат, че ако пишат всяка вечер домашните с децата си, им помагат, но според експертите по този начин пречат на малчуганите да се развият.

Деца - Как да се справим с ревността на по-голямото дете

Как да се справим с ревността на по-голямото дете

05.09.2018044

Напълно нормално е по-голямото дете да ревнува, особено ако е първородно. Доскоро то е било център на семейството и всичко се е въртяло около нуждите и желанията му.

Деца - Как да се справим с досадните родители

Как да се справим с досадните родители

26.08.2018071

Всеизвестно е, че родителите са загрижени за децата си и искат най-доброто за тях, независимо на каква възраст са въпросните наследници.

Деца - Безопасност на бебето в колата

Безопасност на бебето в колата

25.08.2018055

Въпреки че бебетата са много по-издръжливи и притежават имунитет срещу млади и неопитни родители, има няколко неща, които трябва да знаем за това как да осигурим безопасността им.

Деца - Как да се справим с детето според зодията му

Как да се справим с детето според зодията му

22.08.20180599

Отглеждането на деца не е лесна задача. Много са книгите и съветите на експертите по детска психология как трябва да протече процесът на възпитание на подрастващите. Въпреки това имайте предвид, че вссяко дете е отделна личност и правилата, които се отнас

Деца - Как да научим детето да говори

Как да научим детето да говори

21.08.20180139

Едно от най-важните неща, на които трябва да научите детето си, е да говори. Така то ще може да общува пълноценно, да изразява мислите и желанията си, да учи и да се забавлява.

Деца - Как да се справим с агресията на детето

Как да се справим с агресията на детето

31.07.2018089

Повечето хора изпитват гняв и агресия в даден момент от живота си. Това важи с пълна сила и за децата. Възрастните имат по-добър контрол над поведението си, когато възникнат тези чувства.

Деца - Ефикасни начини детето ви да започне да слуша

Ефикасни начини детето ви да започне да слуша

19.07.2018083

Разсъждавали ли сте над темата дали съществуват ефикасни начини да накарате детето Ви да започне да Ви слуша? Не само да слуша. Да Ви чува и да Ви разбира, така че да сте сигурни, че се справяте добре с възпитанието на Вашето отроче.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни