Какво представлява зъбният камък?

Какво представлява зъбният камък?

Натрупването на зъбен камък е един от най-често срещаните козметични проблеми както при мъжете, така и при жените. Той представлява твърди отлагания по зъбните повърхности в резултат на минерализацията на зъбната плака.

1

Зъби

Зъби - последните статии, подбрани публикаци и препоръки. Информация за Зъби от Ezine.bg. Списък на статиите за Зъби. Online портал за здравословен живот, фитнес, дом и градина, семейство и деца и Зъби.
Зъби - Скритата вреда на ябълковия оцет, която пренебрегваме

Скритата вреда на ябълковия оцет, която пренебрегваме

24.09.20180895

Ябълковият оцет е сред най-здравословните продукти, който се използва за отслабване, за облекчаване на проблеми в стомаха, при акне, раздразнен скалп, укрепване на общото здравословно състояние.

Зъби - Тези съвети на стоматолозите ще поддържат красивата ви усмивка

Тези съвети на стоматолозите ще поддържат красивата ви усмивка

22.09.20180253

Почти всеки се плаши от зъболекари, но този страх е в наша вреда. Красивата усмивка трябва да се поддържа не само от суета, а и за да се храните нормално, без да се пртеснявате от един или друг вид храни.

Зъби - Няколко натурални рецепти за перфектна усмивка

Няколко натурални рецепти за перфектна усмивка

07.09.20180110

Всеки мечтае да има здрави и красиви зъби, но малко хора се осмеляват да опитат химическото избелване. Това е така, защото се страхуват от непредвидените странични ефекти, цената или просто защото не вярват в резултата. Има няколко хитрини и процедури,

Зъби - Това са опасните за емайла храни и напитки

Това са опасните за емайла храни и напитки

29.08.20180224

Киселите напитки като плодов чай или подсладените напитки (без захар, но подсладени) и дори ликьорите могат да бъдат свързани с умножаване до 11 пъти на риска от ерозия на зъбите или загубата на твърдо вещество и това да разруши емайла

Зъби - Излекувайте скърцането на зъби нощем с тези методи

Излекувайте скърцането на зъби нощем с тези методи

21.08.20180258

Бруксизмът, известен и като скърцане със зъби, не бива да бъде подценяван, понеже освен досаден, този навик е и много опасен за здравето на зъбите.

Зъби - Как да възстановим емайла на зъбите

Как да възстановим емайла на зъбите

26.06.20180312

Емайлът е тънката външна обвивка на зъба. Той е най-твърдата тъкан в човешкото тяло. Тъй като е полупрозрачен, можете да видите светлина през него.

Зъби - Как да се справим с чувствителните зъби?

Как да се справим с чувствителните зъби?

17.06.20180130

Чувствителността на зъбите е често срещан зъбен проблем, който включва дискомфорт или болка, когато ядем определени продукти или когато храната ни е с определена температура.

Зъби - Ползите от употреба на зъбен душ

Ползите от употреба на зъбен душ

11.06.20180384

Зъбен душ, познат още и като орален душ, е джаджа, която вашият стоматолог може да ви препоръча за поддържане на по-добра устна хигиена. Устройството определено има своите неоспорими ползи.

Зъби - Навици, които водят до пожълтяване на зъбите

Навици, които водят до пожълтяване на зъбите

24.05.20180604

Ако сте забелязали пожълтяване на зъбите, ще ви е интересно да разберете на какво се дължи. Възможна причина е изтъняването на емайла, който е бял, което води до прозирането на дентина, който е жълт. Пожълтяването и петната могат да се дължат и на храните

Зъби - Какво трябва да знаете за зъбите си според възрастта

Какво трябва да знаете за зъбите си според възрастта

18.05.20180165

Коато става въпрос за различните части на тялото, зъбите са лесни за поддържане. Можете да си осигурите здрави зъби само за 4 минути дневно, разпределени в две миения по две минути, и редовно посещение на зъболекарския кабинет.

Зъби - Навиците на хранене, които разрушават зъбите ви

Навиците на хранене, които разрушават зъбите ви

24.03.20180193

Три навика при храненето могат да развалят зъбите ви и дори да притежавате ослепителна усмивка по наследство, ако не се храните правилно, много бързо ще се разделите с нея.

Зъби - Внимание дами! Ето кои черти наследява детето от баща си

Внимание дами! Ето кои черти наследява детето от баща си

13.03.2018041294

Изборът на баща за детето не трябва да се прави случайно. Оказва се, че отрочето ви ще наследи ключови качества от неговата визия и характер.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни