Отбелязваме Световния ден на сърцето

Отбелязваме Световния ден на сърцето

1

На 29-ти септември целият свят чества Деня на сърцето. По този повод в повечето страни се организират различни кампании и акции. Тази година основната идея на събитието е да запознае хората с вредната среда, в която живеем.

1

Сърдечно-съдови заболявания

Сърдечно-съдови заболявания - последните заглавия, авторски публикаци и съвети. Информация за Сърдечно-съдови заболявания от Ezine.bg. Списък на статиите за Сърдечно-съдови заболявания. Онлайн портал за здравословен живот, фитнес, дом и градина, родители и деца и Сърдечно-съдови заболявания.
Сърдечно-съдови заболявания - Чудодейна рецепта отпреди 9 века лекува всеки сърдечен проблем

Чудодейна рецепта отпреди 9 века лекува всеки сърдечен проблем

22.03.20170928

Уникална рецепта, която е способна да излекува всеки сърдечен проблем, е открита още преди 9 века. Тя е дело на монахинята и народна лечителка Хилдегард фон Бинген.

Сърдечно-съдови заболявания - Ето как жените да намалят риска от сърдечен удар

Ето как жените да намалят риска от сърдечен удар

14.07.20160802

Освен че е важно да знаете как да разпознавате сигналите, които Ви дава тялото относно здравословното Ви състояние, и дали не сте изложени на риск от сърдечен удар, е добре и да се научите да спазвате някои правила, които биха намалили риска от инфаркт

Сърдечно-съдови заболявания - Полигамните мъже имат сърдечни проблеми

Полигамните мъже имат сърдечни проблеми

29.12.20150636

Според последно проучване мъжете, имащи повече от една сексуална партньорка, са в много по-голяма степен застрашени от сърдечносъдови заболявания, за разлика от моногамните представители на силния пол.

Сърдечно-съдови заболявания - Дисекация на аортата

Дисекация на аортата

11.06.201501323

Дисекацията на аортата е едно от най-спешните и сериозни състояния, което изисква спешно лечение. исекацията на аортата се причинява от разкъсването на най-вътрешния аортен слой, познат като интимата. Лечение на дисекация на аортата.

Сърдечно-съдови заболявания - Ендокардит

Ендокардит

09.06.201502753

Ендокардитът е остро или подостро възпаление на ендокарда на клапите или париеталния ендокард. Ендокардитът е причинен от различни патогенни микроорганизми. Симптоми и лечение при ендокардит.

Сърдечно-съдови заболявания - Кардиомиопатия

Кардиомиопатия

09.06.201508601

Кардиомиопатия е общ термин за група невъзпалителни сърдечни заболявания, които засягат сърдечния мускул. Кардиомиопатията се предава генетично. Симптоми и лечение при кардиомиопатия.

Сърдечно-съдови заболявания - Исхемична болест

Исхемична болест

12.05.201503961

Исхемичната болест е едно от най-често срещаните сърдечни заболявания. Исхемичната болест се развива, когато кръвоносните съдове, които доставят кръв до сърцето, се запушат. Лечение на Исхемичната болест.

Сърдечно-съдови заболявания - Сърдечна недостатъчност

Сърдечна недостатъчност

07.04.201508040

Сърдечната недостатъчност e заболяване, при което сърцето не може да изпомпва необходимото количество обогатена с кислород кръв. Симптоми на сърдечна недостатъчно. Лечение на сърдечна недостатъчност.

Сърдечно-съдови заболявания - Аритмия

Аритмия

03.04.2015018444

Аритмията представлява медицинско състояние, което отразява хетерогенна група от сърдечни проблеми. Сърдечната аритмия се характеризира с нередовна или нарушена активност на сърцето.

Сърдечно-съдови заболявания - Синдром на Рейно

Синдром на Рейно

03.04.2015021629

Синдромът на Рейно представлява рядко заболяване на сърдечно-съдовата система. Синдром на Рейно причинява усещане за студ, вцепененост в някои части на тялото при ниски температури или емоционален стрес.

Сърдечно-съдови заболявания - Гръдна жаба

Гръдна жаба

02.04.2015021853

Гръдната жаба, позната още като гръдна ангина и стенокардия, представлява заболяване на сърцето, което се дължи на недостиг на кръв към сърдечния мускул – т. нар. бързопреходна исхемия.

Сърдечно-съдови заболявания - Инфаркт

Инфаркт

26.03.2015015445

Инфаркт на миокарда, или по-известен само като инфаркт, е заболяване на сърцето. Симптоми при инфаркт, превенция и лечение на инфаркт.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни