Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Храни, които топят мазнини – идеални за пролетно меню

Храни, които топят мазнини – идеални за пролетно меню

Храни за топене на мазнини

Обикновено стопяването на подкожни мазнини се свързва с диети, гладуване и тренировки в изтощителен режим. Има начин излишните мазнини да се стопят и по по-приятен начин, като се хапват определени храни.

Включването на тези храни в менюто, особено през пролетта, когато започват кампаниите за сваляне на натрупани през зимата мазнини, ще даде сигурен положителен резултат. Особено що се отнася до мазнините около талията, корема и вътрешните органи, които се оказват най-опасни за здравето.

Ето списък с храните, които топят мазнините, идеални за пролетното меню. Включете ги в следващите си хранения и се наслаждавайте на ефекта, които може да постигнете с постоянство.

Храни с витамин С

Витамин С е важен в борбата с подкожните мазнини. През пролетта е най-удачно да се увеличи присъствието на зеленчуци, съдържащи най-високи дози от този витамин - чушки, броколи. Те са идеални за целта, когато са приготвени подходящо за талията, освен това са нискокалорични и вкусни.

Различни видове зеле

Бялото зеле и карфиолът са постоянни храни за прочистване на тялото от мазнини. Бялото зеле прочиства тялото от токсини, действайки като четка и срещу мазнините. Карфиолът е веднага след броколите по отношение на съдържанието на витамини. Зелето пък е нискокалорично и може да се яде и в по-големи количества.

Краставици

Зеленчуци

Краставицата е естествено и ефективно средство за отслабване и като сезонен пролетен продукт носи най-много ползи в естествения период на узряване. Най-полезна е когато е хрупкава, тоест през пролетта, а диуретичният ефект веднага ще стопи натрупаните мазнини по корема и талията. Неслучайно има толкова видове диети с краставица.

Пролетни горски плодове

Горските плодове имат невероятен ефект заради съдържащите се в тях антиоксиданти, витамини и други полезни вещества. Малините заслужават особено място сред тях. Те съдържат плодови ензими, които служат за разграждане на мазнините. Ускоряват метаболизма и съдържат само 44 калории.

Хрян

Хрянът е полезен заради ензимите в корена му, които горят мазнините. Много подходяща подправка е за лекото месо и рибата, които се препоръчват в средиземноморската диета, която е добре да се проведе през пролетта.

Боб

Диета със зелен боб

Пресният боб през пролетта е добра опция като източник на растителни протеини, необходими за тялото. Самият протеин е метаболитен и това му позволява да гори мастните клетки. Това е защото тялото изразходва много енергия за усвояване на протеиновата храна, вземайки я от собствените си мастни резерви. Диетите за отслабване със зелен боб са вкусен и предпочитан начин за вталяване без глад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest