Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подлучен заек
Заекът се нарязва на порции и се запържва в олиото до златисто, след това се налива малко вода и месото се задушава.
Лукът се обелва и нарязва на едро, обелват се скилидките чесън и се прибавят към месото.
След като...
Заек яхния
Измийте месото и го нарежете на парчета.
В тиган загрейте 3 с.л. зехтин и запържете месото до златисто, като след няколко минути добавите и мащерката.
Добавете чесъна (нарязан на дребно), лука и зелената чушка....
Торта ЗаекИзброените продукти се разбъркват добре и се разделят на две равни части, за два блата. Изсипват се в предварително намазнени тави и се пекат.
След като бъдат готови, се оставят да изстинат. Единият блат се реже, така...
1
Заек капама
Измийте заека и го почистете от ципите. Осолете го отвън и отвътре. Сварете вътрешностите на заека в подсолена вода с няколко зрънца бахар.
Запържете булгура в олиото и прибавете сварените и нарязани дреболии. Подправете...
Маринован заек
Почистете заека от ципата и го оставете да престои 1-2 дни в бирата. Оставете го да се отцеди, шпиковайте с парченцата сланина, предварително посолени и поръсени с черен пипер.
Поставете заека в сгорещено масло и го изпечете...
Фалшив заекОмесете каймата с накиснатия в млякото хляб, настъргания лук, подправките, яйцата и кашкавал.
Оставете да престои за 1 час в хладилник. След това оформете 2 големи кюфтета с формата на хлебчета. Намажете ги с вода, разтопено...
2
Фарширован заек
Към каймата от дивеч се прибавят едро начукания черен пипер, задушените гъби, жълтъкът от яйцето, част от хляба, накиснат в сметана, част от сланината, нарязана на дребни парченца и сол на вкус.
Каймата се омесва добре...
Шпикован заекИзмийте и почистете добре заека. Хубаво го натъркайте със сол и черен пипер. Направете с нож малки прорези по повърхността му и го шпиковайте с нарязаните на лентички моркови, почистени скилидки чесън и бекон.
Сложете...
1
Пълнен заекВземете цял заек и го почистете. Дробът сложете да се свари, след което го нарежете на парченца. Загрейте олиото и запържете накълцаните лук, чесън и нарязаните на по-дребни парчета гъби. Добавете предварително измития ориз...
5
Пържен заек
В 2 литра вода добавете виното, оцета, моркова, лука, дафиновите листа, черния пипер и карамфила. Варете всичко около 10 минути. Накиснете в изстиналата марината заешкото месо за около 2-3 часа.
Отцедете го, шпиковайте...
Печен заекЗаекът се нарязва на порционни парчета.
Смесват се всички съставки за маринатата (оцета, водата, майораната, мащерката, дафиновите листа и солта) и поставяте парчетата заек вътре.
Съдът се завива с фолио, прибира се...
2
Заек Качиаторе
Нарежете месото на порции.
Загрейте плитка и широка тенджера. Сложете порциите месо в нея и зачервете заешкото на сухо, като обръщате често, за да се изпари излишната вода, след което налейте една чашка зехтин.
Добавете...
Великденски заекЧаената чаша да бъде малка.
Разбивате яйцата заедно със захарта с помощта на миксер. Добавяте олиото, киселото мляко и отново разбивате. Пресявате брашното заедно с ванилията и бакпулвера.
Малко по малко i при непрекъснато...
1
Марокански заек
Заекът, нарязан на порции, се запържва в сгорещения зехтин и се вади в плато. В същата мазнина се запържват последователно лукът на полумесеци, чушката на кръгчета, лимонената кора на ситно.
Подправя се със сол, джинджифил...
Заек фрикасеСлагате заека в дълбока тенджера. Прибавяте дафиновите листа, мащерката, оцета и допълвате със студена вода, колкото да покрие заека. Оставяте го да престои няколко часа - най-добре 1 денонощие.
Измивате заека внимателно...
1
Заек пане
Нарежете на порции заешкото и го сварете, като премахвате образувалата се пяна. В процеса на варенето посолете водата и добавете зеленчуковата подправка.
Оваляйте всяко отцедено парче месо в брашно, а след това потопете...
Фалшив заекНастържете лука една част от лука и го омесете с каймата и подправките, изчистения и измит ориз, както и белтъците на яйцата. Оформете с влажни ръце по-големи топки и ги оваляйте в брашно.
Запържете останалия скълцан...
1
Пълнен заекВземете цял заек и го почистете. Дробът сложете да се свари, след което го нарежете на парченца. Загрейте олиото и запържете накълцаните лук, чесън и нарязаните на по-дребни парчета гъби. Добавете предварително измития ориз...
5
Пържен заек
В 2 литра вода добавете виното, оцета, моркова, лука, дафиновите листа, черния пипер и карамфила. Варете всичко около 10 минути. Накиснете в изстиналата марината заешкото месо за около 2-3 часа.
Отцедете го, шпиковайте...
Печен заекЗаекът се нарязва на порционни парчета.
Смесват се всички съставки за маринатата (оцета, водата, майораната, мащерката, дафиновите листа и солта) и поставяте парчетата заек вътре.
Съдът се завива с фолио, прибира се...
2
Фарширован заек
Към каймата от дивеч се прибавят едро начукания черен пипер, задушените гъби, жълтъкът от яйцето, част от хляба, накиснат в сметана, част от сланината, нарязана на дребни парченца и сол на вкус.
Каймата се омесва добре...
Как да сготвя заек?
Заешкото месо е много по-здравословно от говеждото, свинското и агнешкото, почти няма мазнини, но има много протеини, които се усвояват от организма на 90%.
Това месо съдържа огромно количество витамини, микроелементи...
Китайски хороскоп: зодия Заек
Китайските зодиакални знаци се определят от лунната година, в която човек е роден. Китайците вярват, че животното, в чиято година са родени, има много важно влияние върху личностните качества и съдбата на подвластния на знака...
Легенда за Великденския заек
Великденският заек е традиционен символ в католическия Великден, а напоследък става все по–популярен и у нас. Заекът символизира плодородието и изобилието, а в древните ритуали и християнските вярвания се свързва с различните...
Пълнен домашен заекЗаекът се измива и осолява добре отвътре и отвън. Слага се в йенска тенджера, докато се приготви плънката.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се. Дробчето се измива и нарязва...
1