Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пуешки черен дроб
Когато задушеният дроб е почти готов, добавете виното, оставете алкохола да се изпари и добавете подправките на вкус.
Пуешкият черен дроб е супер мезе за всяка вечеря....
Пикантен черен дроб
Лукът се нарязва на ситно и се задушава във олиото. Като порозовее, се добавя червеният пипер и дробът, нарязан на парчета.
Разбърква се, за да се задуши, след което се добавят печените и нарязани чушки и нарязаните домати...
Задушен черен дробВ същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.
Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
2
Паниран черен дробЧерният дроб се нарязва на парчета.
Поръсва се с черен пипер и се панира в силно загрята мазнина, като последователно се потапя в брашно и яйце.
Преди консумация се поръсва със сол....
1
Печен черен дроб
Нарежете черния дроб на филийки и го залейте с виното и дафиновия лист. След 2 часа изсипете в тавичка, обилно намазана с олио.
Печете дроба в предварително загрята фурна до готовност....
Задушен черен дробВ същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.
Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
2
Пържен черен дроб
Нарежете черния дроб на парчета. Посолете и го залейте с млякото. Оставете го да престои минимум 1 час....
Кавърма с черен дроб
Поднесете вашата кавърма с черен дроб, като по желание в чинията може да сипете малко ориз, върху него сложете от кавърмата и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Бон Апети!...
Черен дроб в гювечДробът се реже на парчета с дебелина около 1 см или по-малко. Измива се и се слага в глинен гювеч.
Върху него редите нарязания на шайби или ленти лук и гъбите (ако са по-малки може и цели, или пък ако са големи ги нарежете...
2
Черен дроб в панировка
После всяко едно поръсваме и с черен пипер и със сол.
В три отделни чинии слагаме брашно, галета и 2 разбити с тел яйца.
Парчетата дроб овалваме последователно всяко едно в брашно....
Кървавица с черен дроб
Слагат се в подходящ съд и се заливат с около 4-5 литра подсолена вода, добавят се дафиновите листа, зърната черен пипер и се сваряват на много бавен огън. От време на време се разбъркват, за да не залепнат....
Предястие от черен дроб
Суровият дроб се нарязва на не много дебели ленти, подправя се със сол и черен пипер.
Всяко късче се завива в парче бекон....
Задушен агнешки черен дроб
Измития добре дроб нарязваме на малки парченца и запържваме за 10 минути в останалото олио в отделен съд.
Към лука изсипваме дроба и разбъркваме, поръсваме с магданоз и сервираме ястието топло....
Паниран агнешки черен дроб
Нареждат се на дъска, за да се приготви целия дроб. В тиган се слага олио да загрее.
Всяко парче паниран агнешки черен дроб се пържи от двете страни и се изкарват върху кухненска хартия....
Пържен агнешки черен дроб
Сервираме пържения дроб, докато е още топъл.
Пържен агнешки черен дроб е и страхотно бирено мезе....
Задушен телешки черен дроб
Сервирайте задушения телешки черен дроб, докато е топъл.
Да ви е вкусно!...
Пастет от черен дроб
Дробът се измива и нарязва на парчета. Прибавят се сланината, също нарязана на парчета, морков, целина и лук. Залива се с 1/3 чаша вода и се слага да ври.
След като омекнат продуктите се добавят 1-2 дафинови листа и се...
Черен дроб с картофи
Добре измития и подсушен дроб се нарязва на кубчета - не много малки.
Слагаме го в тава и овалваме в царевично брашно, сол и червен пипер (като панировка)....
Черен дроб по селски
После добавете свинския дроб (предварително накиснат в малко прясно мляко и отцеден), нарязан на парчета и оваляни в брашно....