Как да се успокоим преди сън

Как да се успокоим преди сън

За щастие, има методи, които помагат най-сетне да стигнем до дълбоката почивка, която бленуваме, и да се успокоим преди сън. В случай че страдате от тревожност и ви е трудно да заспите, защото сте неспокойни, то. . .

1

Заспиване

Заспиване - най-новите теми, избрани публикаци и съвети. Практична информация на тема Заспиване от Ezine.bg. Обзор на статиите за Заспиване. Български сайт за здраве, фитнес, дом, родители и деца и Заспиване.
Заспиване - Как да заспим бързо след натоварен ден?

Как да заспим бързо след натоварен ден?

21.04.20190208

Дали сме натоварени от работа, пътуване или по друга причина, често изтощението ни идва в повече. Как да заспим бързо след натоварен ден?

Заспиване - Ето защо да не си лягате никога гневни

Ето защо да не си лягате никога гневни

14.08.20180295

Каквото и да си мислите, никога не си лягайте гневни. Това е изключително лоша идея според резултатите на ново изследване.

Заспиване - Лягаш си късно? Ето какви заболявания те грозят!

Лягаш си късно? Ето какви заболявания те грозят!

13.04.201801451

Заспиването в малките часове на нощта се е превърнало в рутина за много хора, но то крие големи опасности за здравето им.

Заспиване - Неща, които никога не трябва да правите, преди да си легнете!

Неща, които никога не трябва да правите, преди да си легнете!

22.11.2017013103

За да се чувства добре, да е свеж и енергичен, всеки от нас се нуждае от здрав и пълноценен сън. Често обаче се сблъскваме с проблеми при заспиването. За да ги избегнете, по-добре не правете тези неща:

Заспиване - Ето защо заспиваме, когато ни е скучно!

Ето защо заспиваме, когато ни е скучно!

04.10.20170154

Учените винаги могат да ни изненадат с някое свое откритие. Един ден можем да разберем строежа на човешкия геном, в другия да бъде открита планета близнак на Земята, в третия да се разбере защо ни се доспива, когато ни е скучно.

Заспиване - Съхрани красотата си с тези ритуали преди сън

Съхрани красотата си с тези ритуали преди сън

04.04.201701483

Ритуалите не са само за праволинейните и организирани хора. Всеки може да си създаде свои собствени ритуали, които да му донесат спокойствие в забързаното ежедневие и най-вече - да му осигурят спокоен сън.

Заспиване - Будите се през нощта? Не правете тези неща, ако искате пак да заспите

Будите се през нощта? Не правете тези неща, ако искате пак да заспите

03.02.201706734

Събуждането по средата на нощта може да бъде едно изключително неприятно преживяване. Отчаяни отново да заспим, мнозина от нас прекарват часове наред в мятане и въртене в леглото.

Заспиване - Нужни са ни само шест часа сън

Нужни са ни само шест часа сън

11.01.20170839

Широко разпространено е мнението, че всеки от нас се нуждае от минимум осем часа сън, за да се чувства и изглежда добре. Учените обаче опровергаха това мнение.

Заспиване - Лечение на безсъние с бабини илачи

Лечение на безсъние с бабини илачи

20.11.201502682

Съществува широка гама от бабини илачи, които можете да приложите и определено си заслужава да опитате. Пригответе си чай за по-лесно заспиване.

Заспиване - Мийте зъбите си на тъмно за по-добър сън

Мийте зъбите си на тъмно за по-добър сън

08.11.20150481

Здравият и необезпокояван сън може да бъде постигнат много лесно. Нужно е само да миете зъбите си на тъмно преди лягане.

Заспиване - Как да преборим безсънието?

Как да преборим безсънието?

13.08.201501991

Не можете да имате силно сърце, здрав ум и устойчива нервна система, ако получавате недостатъчно добър и отморяващ сън. Той дори е по-необходим на човешкия организъм и от храната.

Заспиване - Четете приказки на бебетата преди сън

Четете приказки на бебетата преди сън

18.01.201501028

Сънят е важен за развитието на човек, особено в ранните му години, посочват учените. Бебетата прекарват най-много време от денонощието в сън. Специалистите споделят, че хората знаят много малко за това колко добре влияе сънят през първите години от живота