ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Девет предмета, които да не държите под леглото

Девет предмета, които да не държите под леглото

Мариана В.Мариана В.
Джедай
503012
Девет предмета, които да не държите под леглото

Невероятно е колко неща може да натрупаме през живота си. Броят на вещите, които притежаваме, непрекъснато се увеличава, а пространството в повечето случаи е ограничено. Затова често сме принудени да се възползваме от пространството под леглото.

Но, за каквото и да сте решили да използвате пространството под леглото, има някои вещи, които в никакъв случай не бива да използвате там.

Твърде тежки предмети

Твърде тежките предмети нямат място под кревата. Не само ще ви е трудно да избегнете тяхното вдигане, което ще натовари кръста ви, но и ще запазите от надраскване и нараняване подовата настилка под кревата.

Кутии за съхранение, които нямат колела

Подобно на прекалено тежките предмети, под кревата не бива да се държат и кутии без колелца. Защото те гарантирано ще надраскат пода, когато се опитвате да ги изваждате и прибирате. Ако нямат колелца, нямат възможност за монтиране на колелца, може да добавите губени или филцови подложки.

Дрехи, които не са запечатани в контейнер

Много домакини използват пространството под кревата за съхранение на дрехи. Но е задължително дрехите да са запечатани в контейнер, най-добре с капак, който лесно се отваря и затваря. В противен случай може да се натрупа много прах върху изпраните ви дрехи.

Обемни пуловери и якета

Големите якета и пуловери винаги са били и голямо предизвикателство за правилно съхранение, но не ги набутвайте просто под кревата в обикновени пликове. Добре е да сложите във вакуумни пликове. Иначе хем ще събират много прах, хем ще заемат много място.

Празни куфари

Девет предмета, които да не държите под леглото

Празните куфари може да се съхраняват под кревата единствено и само ако вътре сте сложили спално бельо, извънсезонни дрехи или казано с други думи - сте ги използвали в качеството им на кутии, в които да съхранявате вещите си.

Често използвани предмети

Мястото на често използваните предмети, а под често използвани разбираме предмети, които се използват поне веднъж седмична, не е под кревата. Иначе ще ви омръзне да се навеждате, взимате, навеждате, връщате.

Девет предмета, които да не държите под леглото

Неща, които ще забравите

Под кревата е добра идея да се съхраняват предмети, които се използват само няколко пъти годишно. Там е най-доброто място за коледната украса, декорациите за Великден и т.н. Но в никакъв случай не слагайте там неща, които след това няма да ползвате.

Допълнително бельо или завивки

Там е мястото на допълнително бельо и завивките, които може да ви потрябват нощем по някое време. Така ще може да вземете всичко, което ви трябва, без да ставате или излизате от стаята, всичко ще е на една ръка разстояние.

Предмети от миналото

Не дръжте под кревата си предмети от миналото, които ви носят носталгия. Спомените са си спомени, но може би не трябва да съхранявате там снимки, документи, сувенири - така съветват принципите на Фън Шуй.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest