Ezine.bg»Статии»Семейство»Сватба»Съвети при избор на сватбени покани

Съвети при избор на сватбени покани

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
5311580
Съвети при избор на сватбени покани

Сватбените покани са класика и именно тези хартиени покани допринасят за придобиване на първо впечатление за предстоящата сватба.

Ето защо сватбените покани трябва да се изберат няколко месеца преди сватбата, за да имат младоженците предостатъчно време, за да обмислят цвета, текста и всичко, което е свързано с тях.

Прочетете нашите полезни съвети при избор на сватбени покани:

1. Сватбена агенция

Не прибързвайте с избора за наемане на сватбена агенция - изберете тази, която ще се съобрази изцяло с вашите желания. Това освен че ще помогне да получите желаното сватбено тържество, ще улесни работата ви със сватбените покани.

2. Избор на дизайн за сватбената покана

Ако сте си избрали модел за своята сватбена покана от агенцията или такава от интернет, тогава единствено трябва да изберете хартия и плик.

Но ако тепърва търсите точно онова, което си представяте, не прибързвайте, особено ако желаете по плика да има залепени панделки, камъчета или друга подобна сватбена декорация.

Най-добре е това да се поръча от място, където наистина се предлага качествено изработване на покани.

3. Персонализирана сватбена покана

Как да изберете покани за сватбата

Макар мнозина младоженци да избягват персонализираните сватбени покани, те сами по себе си са невероятен начин да покажете своето безкрайно уважение към гостите на сватбата.

Разбира се тук не става въпрос всички 300 човека да получат сватбена покана с лично обръщение, а само най-близките ви хора - родители, кумове, приятели.

4. Изпращане на сватбените покани

Изпратете своите сватбени покани предварително, например 4 месеца по-рано. Сватбените покани да не бива да бъдат раздавани в последната седмица преди сватбата, а няколко месеца предварително.

Така всеки един от поканените ще знае кога е сватбата и ще се освободи от ангажименти.

Така и вие ще знаете кои от вашите поканени гости ще присъстват на сватбеното тържество. Разбира се помолете ги да ви върнат обаждане дали ще присъстват или не.

Колкото и трудоемка да е подготовката за сватбеното тържество, тя си заслужава всяка минутка, прекарана в избиране на сватбени покани, декорация, рокля и костюм, списък с гости и т.н. А и оставя един прекрасен спомен, който ще помните вечно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest