ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Интериорен дизайн със скандинавски мъх

Интериорен дизайн със скандинавски мъх

Интериорен дизайн със скандинавски мъх
Снимка: homebnc.com
Точило за ножове с различни наточвания
Практичен аксесоар за вашия дом:
Точило за ножове с различни наточвания
20.00 лв.
Виж ››

Декорирането на офис помещения и заведения със скандинавски мъх набира все повече последователи по целия свят. Този модерен интериорен декор вдъхва не само усещане за свежест и естетика, но има и много ползи за човешкото здраве, което никак не е за подценяване за осигуряване на ползотворна и успешна работна среда.

В следните редове ще ви запознаем по-подробно с това какво представлява скандинавският мъх, защо е предпочитан вариант в интериора от работодателите и какви грижи са необходими по монтирането и поддържането му.

Скандинавският мъх е 100 % натурален продукт. Възможно е първоначално да ви се стори, че е вид текстилно пано, но всъщност той е напълно истински мъх, който старателно се събира от специални берачи.

Брането му е под контрола на съответната държава, от която произхожда, като се следи естественият ход на природата да не се накърнява. Мъхът се събира само на ръка и когато бъде събран от определен участък, този район се оставя на спокойствие, за да може на него отново да поникне мъх.

От скандинавския мъх могат да бъдат направени пана, картини или дори с него да бъдат облицовани цели стени. Затова и интериорният дизайн със скандинавски мъх е много популярен.

Стени със скандинавски мъх
Снимка: jeonsango/pixabay.com

Той се монтира сравнително лесно върху дадена плоскост с размери и големина по ваш избор. Можете да си закупите или готови "мъхести" пана, или да си направите по поръчка в зависимост от нуждите на офиса или заведението ви.

Голямо предимство на скандинавския мъх е, че е изключително лесен за поддържане, което е особено важно условие, когато става въпрос за работно помещение, обитавано от много хора.

За разлика от обикновените стайни растения като алое вера или кактус например, които изискват поливане, наторяване и достатъчно слънце, скандинавският мъх предпочита сенчестите места и се нуждае единствено от време на време от овлажняване с помощта на пулверизатор.

Скандинавски мъх в офиса
Снимка: NaoYuasa/pixabay.com

Но вероятно най-важното от всичко е, че скандинавският мъх се грижи и за здравето на обитателите на офиса/заведението. Той има антистатичен ефект (предпазва от прах в помещенията), пречиства въздуха и регулира влажността му по естествен начин.

За спокойната работна атмосфера се грижи факта, че той има антистресов и шумоизолиращ ефект. И не на последно място - способства за добрата концентрация и работоспособност на колектива. Мечта на всеки един шеф, както и за всички колеги!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest