Тайната диета на Катрин Зита-Джоунс е вече разкрита. 52-годишната актриса сподели, че дневното ѝ меню включва много чай и прости, но питателни ястия. Нека разгледаме дневното меню на пленителната актриса!
1. Първо кафето!
Катрин Зита-Джоунс става преди всеки друг, за да се наслади на първото си кафе в тишина и спокойствие. Тя обича да го приготвя във френска преса, защото това ѝ носи някакво „носталгично“ усещане.
2. "Специфични“ нужди на закуска.
Когато става дума за закуска, Катрин винаги избира да похапне нещо сезонно и питателно. През зимните месеци тя си приготвя смути с кафява захар, банани и боровинки. През пролетта тя преминава към обезмаслено ванилово кисело мляко, гарнирано с гранола, боровинки и малини. Това обаче е само през седмицата. През уикенда тя и цялото семейство се наслаждават на това, което се нарича „добро британско пържене“. То включва британски бекон, колбаси, печен боб, бъркани яйца. „Всеки уикенд се събира в страхотен семеен брънч. - казва тя - Обичаме го. Очаквам го с нетърпение цяла седмица.“
3. 11:00 часа е време за чай.
Джоунс прави няколко паузи за напитки през деня. Менюто на Катрин-Зита включва любими чайове. Тя обича да ги съчетава с „бисквитка или нещо подобно“. А защо не и малко шоколад? „За мен шоколадът е истинско удоволствие. Заслужавам го", казва тя.
4. Обядът е по-добър с компания.
Когато не работи, звездата винаги обядва със съпруга си Майкъл Дъглас. В менюто винаги е включена и салата. Любимият ѝ микс е от спанак, рукола, кедрови ядки, домати, синьо сирене, сушени боровинки и дресинг от зехтин, балсамов оцет и горчица. „Имам салата на всяко хранене освен закуска, защото просто я обожавам“, признава тя. Обядът обикновено включва пиле на скара, риба или зеленчуци.
5. 16:30 ч. носи още кафе и лакомство.
Актрисата няма друг избор, освен да се наслади на собственото си кафе Casa Zeta Jones. „Обичам го, защото това е моята смес и това е видът кафе, който обичам“, казва тя. Пие следобедното си кафе с пресни кифлички, които обича да гарнира с бита сметана и сладко – по традиционния британски начин.
6. Вечерята винаги е около 20:00 часа.
Вечерята започва със салата - този път от ябълка, авокадо, портокали и смокини. И въпреки че обикновено предпочита риба и бяло месо, от време на време обича филе миньон, съчетано с домашен гъбен сос и куп пресни сотирани зеленчуци. Катрин Зита-Джоунс обича да пече карфиола цял и да го покрива с топено сирене - любимо ястие, което майка ѝ приготвя. Любимите десерти, на които се наслаждава след вечеря са: топка сладолед или парче ябълков пай.
Катрин Зита-Джоунс се наслаждава на храната. "Някои хора казват, живееш ли, за да ядеш, или ядеш, за да живееш? Аз съм някъде по средата", казва тя.