ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»5 съвета за първата ти татуировка

5 съвета за първата ти татуировка

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Ентусиаст
1632
5 съвета за първата ти татуировка
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Татуировките са се превърнали в начин на живот, стил и себеизразяване. Все повече хора решават да нашарят кожата си с татус. А възрастта, на която се прави първа татуировка, спада все повече.

Именно поради този факт е необходимо да сте запознати с отговорността на татуирането, всички възможни рискове и вреди от татусите.

Въпреки че с напредването на технологиите и медицината е възможно да се премахват татуси, когато си правите перманентна татуировка, трябва да сте абсолютно сигурни в избора си.

Ето 4 съвета за първата ви татуировка

1. Малкото е красиво

Ако това е първата ви татуировка, винаги започвайте с нещо малко. Ако нещата се объркат, не е нужно да е „голяма“ грешка. Трябва да проверите как тялото ви реагира на татуировка и колко време отнема заздравяването.

2. Направете ваше проучване

5 съвета за първата ти татуировка

Тъй като това е постоянна татуировка, не искате цял живот да съжалявате. Не бързайте, докато правите проучване за дизайна и татуиста. Твърде объркани сте относно дизайна? Потърсете съвет от близки хора. Планирайте срещи с татуиста и го помолете да създаде същия дизайн върху тялото ви с маркер, за да добиете представа как ще изглежда истинската татуировка. Прочетете отзивите за татуиста и неговото студио или попитайте наоколо, преди да го предприемете последната стъпка.

3. Проверете поносимостта си към болка

Ако вашият праг на болка е нисък, избягвайте първата си татуировка върху области като ребра, задната част на коленете, лактите или гръбначния стълб. Няма нужда да се напрягате.

4. Планирайте времето

Новата татуировка може да се повреди, ако е изложена на слънце или вода. Опитайте се да не си правите татуировка, ако планирате морска ваканция веднага след нея. Лятото не е подходящо време за първа татуировка, тъй като слънцето, топлината и влажността могат да причинят дискомфорт и да забавят заздравяването. Есента или зимата са подходящо време за татуиране.

5 съвета за първата ти татуировка

5. Помислете върху това

Колкото и да сте лудо влюбени в любимия си, не татуирайте името му. Дори да мислите, че сте 100% сигурни, че ще прекарате остатъка от живота си с него, не позволявайте първата ви татуировка да е за него. Никога не можете да предвидите съдбата на връзките, а премахването на татуировка не е лесно. Когато правите избора си, бъдете сигурни, че след 5 или 10 години това няма да е поредният абсурден татус.

Виж още: Грижи за татуировките

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest