Ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Грешки в педикюра, които загрозяват краката

Грешки в педикюра, които загрозяват краката

Грешки в педикюра, които загрозяват краката

Перфектният педикюр е възможен дори с лични усилия, стига да се избягват грешките, които загрозяват визията на краката.

Съхранение на лака за нокти в банята

Повечето дами избират банята като място за съхранение на лака за нокти. Това не е удачен избор. Топлият влажен въздух е вреден за лака, тъй като неговата структура и основните му свойства са се унищожават. Мястото за съхранение трябва да е на сухо и тъмно.

Използване продукти, които съхнат бързо

В бързината не винаги има време за педикюра, така че жените прибягват до различни трикове с бързосъхнещи продукти. Те не са препоръчителни. Има по-лесен начин: ноктите се пускат под студена вода, за да изсъхне лакът по-бързо. Този метод не крие опасност и ефективен.

Премахване на основните и горните слоеве

Елиминирайки основите и топ лаковете, много дами се опитват да спестят време. Покрай това забравят основни правила, които пречат да се направи висококачествен педикюр.

Не бива да се отхвърля положението, че с основно покритие се предпазват ноктите от вредни химикали, докато горното покритие топ лак фиксира лака. Използването му е наложително, а не допълнение, което може да се пропусне.

Нанасяне на дебел слой лак

Дебелият лак е никога не е подходящо решение. След нанасяне на дебел слой лак, дебел слой, той бързо губи външния си вид. Добре е да прилага основното правило: лакът трябва да се нанася на 2-3 тънки слоя един след друг. Бързането при направата на педикюра само ще навреди.

Инструменти за педикюр

Нанасяне след душ

Много жени се опитват да почистят педикюра си след душ или вана. Това е грешна практика, тъй като при потапяне във вода ноктите абсорбират влагата и се разширяват. Трябва да се изчака поне 30 минути и след това да се нанесе лак. Опитът да се ускори процесът в крайна сметка ще направи обезсмисля задачата.

Неправилно рязане на ноктите

Не бива да се отрязват ъглите на ноктите. Съществува основно правило: ноктите трябва да бъдат изрязвани равномерно. Не бива да се забравя дезинфекцията. Микробите се трупат в ноктите и могат да причинят сериозни проблеми.

Боядисване на кожичките

В опит за бърз педикюр, можете да бъде нанесен лак на кожичките. Боята върху тях им вреди. Ако лак попадне върху кутикулата, тя трябва незабавно да се почисти с обикновен памучен тампон и средство за почистване на лака.

Лак за педикюр

Разклащане на флакона

Повечето дами разклащат шишенцето с лак преди употреба, без да са наясно, че вътре започват да се образуват въздушни мехурчета, които ще паднат върху ноктите. Най-добрият вариант е да се търкаля шишенцето между дланите.

Изрязване на кутикулата

Съвременните маникюристи твърдят, че ако се отреже кутикулата, се появява риск от развитие на инфекции. Това значи, че у дома рискът от инфектиране е доста висок. По-добре е да се запази кутикулата, за да не се застрашава здравето на ноктите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest