Ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Повдигане на гърдите - всичко за мастоплексията

Повдигане на гърдите - всичко за мастоплексията

повдигане на гърдите

Женските гърди се променят с времето, губят своята младежка форма и стегнат вид. Тези промени, като загубата на еластичността на кожата, може да са в резултат на състояния при жените като бременността, кърменето, варирането на теглото, гравитацията.

Факторът, който също присъства, е наследствеността. Поради тези причини дори в тийнейджърските години, гърдите може да се отпуснат и да увиснат. Загубата на добре оформени и стегнати гърди се отразява негативно на женското самочувствие.

Възстановяването на стегнатостта и формата на гърдите става чрез хирургическа намеса, наречена мастоплексия или повдигане на гърдите. В общи линии при нея гърдите се повдигат и стягат чрез премахване на излишната кожа и опъване на тъканта, за да се оформи новият контур на гърдата.

Ако ареолата - така се нарича пигментираната кожа около зърното, е уголемена, чрез тази процедура тя може да бъде коригирана. Повдигането на гърдите подмладява женската фигура, а визията на гърдите става по-млада и по-стегната.

Това означава, че по същество повдигането на бюста е хирургическа интервенция, при която посредством изрязване на излишък от кожа и подкожна тъкан от млечните жлези се постига по-хармонична форма на последните и те се позиционират по-високо. В повечето случаи се намалява диаметърът на ареолите и те също стоят по-високо. Разрезите се разполагат кръгообразно около ареолите, вертикално през долната половина на гърдите и в гънките под млечните жлези.

Тази операция може да бъде съчетана с друг тип естетична хирургия като например уголемяване на гърдите.

мастоплексия

Кога е подходящо прилагане на мастоплексия?

Подобряване на женските гърди чрез повдигане е подходяща хирургическа интервенция при следните случаи:

- гърдите са увиснали, но пропорционални на тялото;

- гърдите са загубили своята стегнатост и еластичността на кожата;

- без поддръжката на сутиен зърното е паднало под сгъвката на гърдите;

- зърното и ареолата са обърнати надолу;

- кожата е набръчкана, а ареолата е неестествено голяма.

Повдигането на гърдите е подходящо за жени, които желаят да подобрят формата и позицията на своите гърди.

Важен въпрос е винаги на каква възраст може да се направи тази корекция?

Отговорът е, че няма правилна или най-подходяща възраст за повдигане на бюста. Времето за нейното извършване в крайна сметка зависи от това кога жената е психически готова за тази процедура и е навършила 18 години.

Друга важна информация е, че резултатите от операцията трябва да се очакват след няколко месеца, а линиите на разрезите остават, но са съвсем слабо забележими.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest