Ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Какъв е мъжът с името Валентин

Какъв е мъжът с името Валентин

Какъв е мъжът с името Валентин

Свети Валентин е католически празник, носещ името на светеца Валентин, за когото има само легенди, без исторически доказателства за личността му. Най-популярната легенда гласи, че е свещеник, наказан с мъченическа смърт заради това, че застанал на страната на любовта, продължавайки да венчава младите войни въпреки императорската забрана.

Много момчета носят името на светеца и на празника на любовта празнуват и своя имен ден. Интересно е да се помисли какъв е характерът на мъж, носещ името на този смел светец, платил с живота си за своето убеждение.

Какъв е мъжът с името Валентин?

Приема се, че в ранното си детство момчето с име Валентин е спокойно, оптимистично настроено, отличава се с послушание и доброта. В училище прави впечатление с талантите и добротата си, с усърдието и трудолюбието си.

Тийнейджърските години на Валентин са белязани от чувствителността, емоционалността и независимостта му, както и с изявени академични постижения, които му печелят уважение.

Като възрастен Валентин е чаровен, деликатен, но без лидерски качества и наклонности. Отдава му се психологията и това често става професия за мъжете, които носят името на светеца Валентин. Някои носители на името се превръщат в авантюристи, но това зависи от часа на раждане и не е характерна черта на всички с име Валентин.

Отношенията с жените са труден момент в комуникацията на мъжът с име Валентин. Неговата уравновесеност и спокойствие често навява скука у дамите и затова мъжът трябва да избере внимателно своята дама, която да импонира на тези черти на характера му и ще оцени позитивността му, без да забелязва пасивността му и липсата на устрем към лидерство и поемане на рискове.

Ненатрапчивият характер, без стремеж да се излагат личните проблеми пред околните, без да се разкриват преживяванията пред другите може да бъде оценено от хора, за които такива качества са важни.

Какъв е мъжът с името Валентин

Тъй като поради своя прикрит характер Валентин е загадъчна личност, той се оказва често с бурен живот и ако насочи правилно качествата си към заобикалящите го хора, може да оформи интересен приятелски кръг около себе си, както и да намери истинската любов.

Мъжът с име Валентин е покровителстван от планетата Уран, а за свой талисман е добре да избере камъкът берил. Жените с имена Валентина, Виктория, Валерия, Мария могат да осъществят добра връзка с него, а Надежда, Ева и Елена не са на неговата вълна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest