Ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Маникюр за кръгли нокти - съвети и идеи

Маникюр за кръгли нокти - съвети и идеи

Маникюр за кръгли нокти - съвети и идеи
Снимка: thehangedit/instagram.com

Кръгли нокти е относително понятие, с което се обозначават по- къси нокти. Те имат форма на овал, който е леко удължен. Тези нокти са добра възможност за работа с тях, защото рядко се чупят и предоставят достатъчно място за декорации и интересен дизайн. Много добре стоят на ръце с широка длан и средни по дебелина пръсти. Те изглеждат по-нежни и ефирни.

Заради особеностите по отношение на дължината си, такъв тип нокти са добра основа за създаване на ежедневен маникюр. Позволяват използване на различни техники. Едноцветните лакове стоят добре на тях, както и пудрените, типът счупено стъкло също е подходяща техника за дизайн.

Правилният нюанс на лака обаче е важен, с оглед на това, че ноктите са къси. Визуалното разтегляне на нокътя се постига не с всеки цвят, а това е важно, за да изглежда маникюрът добре. Светлите тонове и особено лакът телесен цвят не са подходяща опция, когато се избира маникюр за кръгли нокти.

Декорация и цветове за кръгли нокти

Кръглите нокти изискват повече внимание при избора на декорацията и цветовите решения. Акцентът трябва да бъде върху текстурата на лака и върху внимателен избор на акценти. Добра идея е маникюр, при който декорацията не е разположена върху абсолютно всички пръсти, защото е прекалено претрупан. Повече от 4 акцента на такъв маникюр не са нужни. Оптимални са 2-3 акцента, които се открояват на общия фон.

Маникюр за къси и кръгло нокти

Размер на декорацията

Размерът на нокътната плочка ще определи големината на декорацията. Съвременните модерни цветове и комбинациите между тях са начинът за създаване на привлекателна визия.

Брой на използваните цветове

Оптимално трябва да се използват не повече от 3 контрастни нюанса в дизайна на маникюра. Това ще създаде привлекателен, естетически издържат вид на маникюра.

Роля на маникюра

Дизайнът на маникюра трябва да е подчинен на конкретна цел. Нужно е да пасне на съществуващите аксесоари в женския гардероб, за да се създаде хармония в цялостната визия.

Летен маникюр за кръгли нокти

Покритията, използвани за маникюра

Най-подходящите са матовите дизайни и гланцовите лакове. При определени случаи може да се ползват злато и сребро, което превръща маникюра в специален и елегантен елемент от визията.

Грижа за маникюра за кръгли нокти

За да се запази маникюра на кръглите нокти от лющене, е добре да не се киснат често ръцете или да се подлагат под действие на парата, защото това разваля маникюра. Контактът с домакински химикали също не е полезен. Третирането на ръцете с омекотяващо масло ще е полезно не само за кожата, но и за ноктите и ще запази маникюра. След използване на гел лак, добре е ноктите да бъдат оставени до почиват за известно време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest